Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γάλλος αξιωματούχος: Τι θα πει ο Macron στην ομιλία του στον Λόφο της Πνύκας (7/9)

Γάλλος αξιωματούχος: Τι θα πει ο Macron στην ομιλία του στον Λόφο της Πνύκας (7/9)
Ο Γάλλος πρόεδρος θα φτάσει στην Αθήνα το μεσημέρι της Πέμπτης (7/9/2017)
Έκκληση προς τους Ευρωπαίους συναδέλφους του ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση της Δημοκρατίας που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, θα απευθύνει ο Γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron, κατά την ομιλία του στον Λόφο της Πνύκας την Πέμπτη (7/9/2017).
Ο κ. Macron έχει θέσει ως προτεραιότητα, τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης και των θεσμικών οργάνων της ΕΕ που πλήττονται από μια σειρά κρίσεων -από την οικονομία, μέχρι τη μετανάστευση και το Brexit.
«Είναι ένα σύμβολο ενός νέου κεφαλαίου (για την Ευρώπη)», δήλωσε ο Γάλλος αξιωματούχος αναφερόμενος στην ομιλία του Macron Πέμπτη (7/9/2017) το απόγευμα στο λόφο της Πνύκας.
«Έχουμε περάσει από μια οικονομική κρίση και ένα είδος κρίσης εμπιστοσύνης, η Ελλάδα το ξέρει αυτό, υπέφερε από αυτά.
Ο πρόεδρος θέλει να δείξει ότι η Ευρώπη πρέπει να ανοικοδομηθεί δημοκρατικά», δήλωσε ο αξιωματούχος.
Ο Macron θα προωθήσει την πρότασή του για την έναρξη συνεδρίων για τη δημοκρατία -ή δημόσιων συζητήσεων- στις ευρωπαϊκές χώρες ώστε να συζητηθεί το μέλλον της ΕΕ.
Επισημαίνεται ότι ο Macron είναι υπέρ ενός ενιαίου υπουργού Οικονομικών της ευρωζώνης ο οποίος θα διαχειρίζεται έναν κοινό προϋπολογισμό και θα λογοδοτεί σε κοινοβούλιο της ευρωζώνης.
Ωστόσο σε αυτή την πρόταση έχουν αντιδράσει οι άλλες χώρες και κυρίως το Βερολίνο.
Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια διήμερου ταξιδιού που τελειώνει την Παρασκευή (8/9/2017), ο Macron θα συνοδεύεται από περίπου 40 Γάλλους επιχειρηματίες, συμπεριλαμβανομένων των Total, L'Oreal, Sanofi, Engie και Vinci.
Οι Γάλλοι αξιωματούχοι επιθυμούν να μην πέσουν στρατηγικά τμήματα της ελληνικής οικονομίας σε μη ευρωπαϊκά χέρια αφού η κινεζική COSCO αγόρασε πλειοψηφικό μερίδιο στον ΟΛΠ.
«Αποτελεί πρόβλημα κυριαρχίας, είναι μια ευρωπαϊκή αποτυχία», δήλωσε ο Γάλλος αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης