Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gabriel (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Ο Wolfgang Schaeuble επέμενε για το Grexit έως τα τέλη του 2016

Gabriel (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Ο Wolfgang Schaeuble επέμενε για το Grexit έως τα τέλη του 2016
«Εάν συνέβαινε η Ευρώπη θα τινάζονταν στον αέρα», υποστήριξε ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός
Νέα επίθεση ενάντια στον W. Schaeuble στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας εξαπέλυσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Sigmar Gabriel, στην τελευταία συνεδρίαση της γερμανικής βουλής, με δεδομένη τη διεξαγωγή εκλογών στη χώρα στις 24 Σεπτεμβρίου.
Για μία ακόμη φορά στο επίκεντρο της επίθεσης του Σοσιαλδημοκράτη πολιτικού βρέθηκε η Ελλάδα, με τον Gabriel να υποστηρίζει ότι ο Schauble προσπαθούσε να τον πείσει έως και τα τέλη του 2016 ότι η χώρα μας θα έπρεπε να φύγει από το ευρώ.
Ο Gabriel ζητώντας να υπάρξει ριζική αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής της Γερμανίας έφερε ως παράδειγμα την Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι «ακόμη και στα τέλη του προηγούμενου χρόνου» ο Schaeuble υποστήριζε σε συνάντησή τους, «πως η Ελλάδα θα πρέπει να βγει από το ευρώ.» «Δόξα τω Θεώ», προσέθεσε ο Gabriel και μάλιστα απευθυνόμενος προς την Angela Merkel «τον εμποδίσατε εσείς και άλλοι να συνεχίσει να ακολουθεί αυτή την πολιτική». Σε διαφορετική περίπτωση θα «τιναζόταν η Ευρώπη στον αέρα».
Παράλληλα ο Gabriel επεσήμανε ότι η Γερμανία δεν είναι αυτή που πληρώνει για την ΕΕ αλλά αυτή που κερδίζει: «Εμείς είμαστε οι οικονομικά κερδισμένοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή είναι η αλήθεια.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης