Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, καθώς επιμένουν οι γεωπολιτικές ανησυχίες - Στην ΕΚΤ το «βλέμμα» των επενδυτών

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, καθώς επιμένουν οι γεωπολιτικές ανησυχίες - Στην ΕΚΤ το «βλέμμα» των επενδυτών
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,13% χαμηλότερα, στις 373,71 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα (5/9/2017) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, «σβήνοντας» τα κέρδη που κατέγραφαν από το πρωί, καθώς οι γεωπολιτικές ανησυχίες συνέχισαν να επηρεάζουν το επενδυτικό κλίμα, ενώ το «βλέμμα» των επενδυτών είναι στραμμένο στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ, ECB), αυτή την Πέμπτη (7/9).
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,13% χαμηλότερα, στις 373,71 μονάδες, με τους κλάδους να εμφανίζουν μεικτή εικόνα.
Ο κλάδος των αυτοκινήτων κατέγραψε ισχυρότερες επιδόσεις, κλείνοντας με κέρδη 0,89%.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,52%, στις 7.372,92 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε άνοδο 0,18% κι έκλεισε στις 12.123,71 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,34% χαμηλότερα, στις 5.086,56 μονάδες.
Οι τράπεζες αποτέλεσαν τον κλάδο με τις μεγαλύτερες απώλειες (-1,25%) με αρκετές ισπανικές και ιταλικές τράπεζες να βρίσκονται στον… πάτο, παρά την αναβάθμιση των ευρωπαϊκών τραπεζών σε «overweight» από την UBS.



Η νοτιοκορεάτικη εφημερίδα Asia Business Daily ανέφερε σήμερα ότι η Βόρεια Κορέα μετέφερε έναν βαλλιστικό πύραυλο, πιθανότατα διηπειρωτικό, προς τις δυτικές ακτές της.
Σημειώνεται ότι στις δυτικές ακτές της Βόρειας Κορέας βρίσκονται πεδία δοκιμών του προγράμματός της για την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων.
Το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας ανέφερε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα, αν και χθες αξιωματούχος δήλωσε πως θεωρεί ότι η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη να προχωρήσει στην εκτόξευση νέων πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων διηπειρωτικών, ανά πάσα στιγμή.
Την ίδια στιγμή, νέες πληροφορίες του ασιατικού Τύπου έκαναν λόγο για την πιθανότητα μιας νέας εκτόξευσης διηπειρωτικού πυραύλου (ICBM) από την Πιονγκγιάνγκ, δοκιμή που μπορεί να πραγματοποιηθεί οποτεδήποτε, κατά τα φαινόμενα πριν από τις 9 Σεπτεμβρίου, την ημέρα της επετείου της ίδρυσης της Βόρειας Κορέας.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, στοιχεία της Markit έδειξαν μια οριακή υποχώρηση του δείκτη ΡΜΙ της Ευρωζώνης στις 55,7 μονάδες, από 55,8 που ήταν η αρχική εκτίμηση, με τον τομέα των υπηρεσιών να υποχωρεί σε χαμηλά επτά μηνών τον Αύγουστο, στις 54,7 μονάδες, από 55,4 μονάδες τον Ιούλιο.
Εν τω μεταξύ, το «βλέμμα» των επενδυτών είναι στραμμένο στη συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη, κατά την οποία ενδεχομένως θα μπορούσαν να ανακοινωθούν αποφάσεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις για τα επιτόκια και το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (QE).






www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης