Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moon (Ν. Κορέα): Πολύπλοκη και απρόβλεπτη η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο λόγω της Β. Κορέας

Moon (Ν. Κορέα): Πολύπλοκη και απρόβλεπτη η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο λόγω της Β. Κορέας
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin
Για μια ιδιαίτερα πολύπλοκη και απρόβλεπτη κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο λόγω των προκλήσεων της Βόρειας Κορέας έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Moon Jae in κατόπιν της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin στο Βλαντιβοστόκ.
Οι δύο πρόεδροι συναντήθηκαν στο περιθώριο των εργασιών οικονομικής διάσκεψης και συζήτησαν για το πώς διαμορφώνονται πλέον οι ισορροπίες μετά τη νέα πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας το περασμένο Σαββατοκύριακο αλλά και των ενδείξεων για μια ακόμα πυρηνική δοκιμή εντός των επόμενων 24ωρων.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Moon υποστήριξε ότι η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο θα μπορούσε να γίνει απρόβλεπτη εάν η Βόρεια Κορέα δεν σταματήσει τις προκλητικές της ενέργειες.
Σημειώνεται πως χθες ο Putin τόνισε πως οι αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας δεν πρόκειται να σταματήσουν το πυρηνικό της πρόγραμμα, επεσήμανε πως αν συνεχιστεί όλη αυτή η στρατιωτική υστερία των τελευταίων ημερών είναι πιθανό να προκληθεί μια τεράστια παγκόσμια καταστροφή ενώ συνέστησε αυτοσυγκράτηση σε όλες τις πλευρές, τονίζοντας πως ο διάλογος και η ειρήνη είναι ο μόνος δρόμος που πρέπει να ακολουθηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης