Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, ενώ επιμένουν οι γεωπολιτικές ανησυχίες - ΕΚΤ στο επίκεντρο

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, ενώ επιμένουν οι γεωπολιτικές ανησυχίες - ΕΚΤ στο επίκεντρο
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με οριακά κέρδη 0,06%, στις 373,95 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα (6/9/2017) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι γεωπολιτικές ανησυχίες γύρω από τη Βόρεια Κορέα επιμένουν, ενώ οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί εν όψει της αυριανής (7/9) συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ, ECB).
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με οριακά κέρδη 0,06%, στις 373,95 μονάδες, με τους κλάδους να εμφανίζουν μεικτή εικόνα.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έκλεισε με απώλειες 0,25%, στις 7.354,13 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύθηκε κατά 0,75%, στις 12.214,54 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε κατά 0,29% υψηλότερα, στις 5.101,41 μονάδες.
Μεταξύ των μεγαλύτερων κερδισμένων της σημερινής συνεδρίασης ήταν ο κλάδος αυτοκινήτων, με άνοδο 1,69%, στον απόηχο ορισμένων σημαντικών αναβαθμίσεων.
Ειδικότερα, η Barclays αναβάθμισε την αξιολόγησή της για τη Fiat Chrysler σε «overweight» από «equal weight», ενώ η Goldman Sachs αναβάθμισε την αξιολόγησή της για την Daimler σε «buy» από «neutral».
Και οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες έκλεισαν με κέρδη άνω του 3%.



Οι γεωπολιτικές ανησυχίες εξακολουθούν να βαραίνουν το κλίμα στις διεθνείς αγορές, με την ένταση ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και τη Δύση να μην δείχνει σημάδια υποχώρησης μετά τη δοκιμή βόμβας υδρογόνου από την Πιονγκγιάνγκ την Κυριακή.
Πάντως, παρά τις γεωπολιτικές ανησυχίες, τα παραδοσιακά ασφαλή καταφύγια, όπως ο χρυσός και το γιεν, δεν δείχνουν σήμερα ιδιαίτερα δημοφιλή μεταξύ των επενδυτών.
Την ίδια ώρα, αβεβαιότητα επικρατεί στις αγορές πετρελαίου, εν μέσω των ανησυχιών για τον νέο τυφώνα Irma, αν και οι τιμές του «μαύρου χρυσού» ενισχύονται σήμερα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα εβδομαδιαία στοιχεία για την παραγωγή και τα αποθέματα στις ΗΠΑ, προκειμένου να εκτιμήσουν σε μεγαλύτερο βαθμό τις επιπτώσεις του τυφώνα Harvey.
Εν τω μεταξύ, το «βλέμμα» των επενδυτών παραμένει στραμμένο στην αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στο εάν ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Mario Draghi, θα μπορούσε να ανακοινώσει λεπτομέρειες σχετικά με το πότε θα αρχίσει μια μείωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE).






www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης