Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενώπιον της Γερουσίας θα καταθέσει ο Trump Junior για πιθανή εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές

Ενώπιον της Γερουσίας θα καταθέσει ο Trump Junior για πιθανή εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές
Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία ενεπλάκη στις προεδρικές εκλογές του 2016, λειτουργώντας υπέρ του Trump
Ο Donald Trump Junior, ο μεγαλύτερος γιος του προέδρου των ΗΠΑ θα καταθέσει αύριο 7 Σεπτεμβρίου 2017, στην Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας κεκλεισμένων των θυρών, στην έρευνα για ρωσική παρέμβαση στις εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ.
Η Επιτροπή είχε καλέσει τον Trump Jr να καταθέσει σε δημόσια ακρόαση τον Ιούλιο, αλλά ο γιος του Αμερικανού Προέδρου δέχθηκε να καταθέσει ενώπιόν της κεκλεισμένων των θυρών
«Αναμένουμε μια επαγγελματική και παραγωγική συνάντηση και εκτιμούμε την ευκαιρία να βοηθήσουμε τα μέλη της Επιτροπής», δήλωσε ο Alan Futerfas, δικηγόρος του Trump Jr.
Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία ενεπλάκη στις προεδρικές εκλογές του 2016, λειτουργώντας υπέρ του Trump.
Ο ειδικός σύμβουλος Robert Mueller διεξάγει έρευνα, η οποία εξετάζει επίσης πιθανή συνεννόηση του επιτελείου του προέδρου με τη Ρωσία, .
Αρκετές επιτροπές του Κογκρέσου εξετάζουν επίσης το θέμα.
Η Susan Rice, σύμβουλος εθνικής ασφάλειας για τον πρώην πρόεδρο Barack Obama, κατέθεσε την ενώπιον της Επιτροπής Πληροφοριών του Σώματος.
Η Rice είχε κληθεί από την επιτροπή, να καταθέσει αν κάποιος από την κυβέρνηση Obama είχε ζητήσει να "αποκαλύψει" τα ονόματα των συμβούλων του Trump, που πήραν μέρος σε άκρως απόρρητα τηλεφωνήματα στο εξωτερικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης