Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Συμφωνία Trump - Κογκρέσου για επέκταση του ορίου χρέους έως τις 15 Δεκεμβρίου 2017

ΗΠΑ: Συμφωνία Trump - Κογκρέσου για επέκταση του ορίου χρέους έως τις 15 Δεκεμβρίου 2017
Στο πακέτο περιλαμβάνεται και βοήθεια για τα θύματα του τυφώνα Harvey
Σε συμφωνία για την επέκταση του ορίου χρέους και τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης έως τις 15 Δεκεμβρίου 2015, κατέληξαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, και το Κογκρέσο, ενώ ενέκριναν και βοήθεια για τα θύματα του τυφώνα Harvey, όπως ανακοίνωσαν σήμερα (6/9/2017) οι επικεφαλής των Δημοκρατικών και επιβεβαίωσε αργότερα και ο αμερικανός πρόεδρος.
Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών της Γερουσίας, Chuck Schumer, και η επικεφαλής των Δημοκρατικών της Βουλής, Nancy Pelosi, δήλωσαν μετά από μια συνάντηση με τον αμερικανό πρόεδρο πως «και οι δύο πλευρές έχουν κάθε πρόθεση να αποφύγουν μια αθέτηση πληρωμών τον Δεκέμβριο».
Λίγο αργότερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Trump εξέφρασε την άποψη ότι η συμφωνία με τους Δημοκρατικούς θα είναι πολύ καλή.
Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι θα ήθελε να δει μια μόνιμη συμφωνία και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι αυτό πρόκειται να συμβεί.
Ο ίδιος δήλωσε ακόμη ότι έχει την αίσθηση ότι δεν θα χρειαστεί να αναθεωρήσει το πρόγραμμα μεταναστών DACA σε έξι μήνες, καθώς το Κογκρέσο θέλει να κάνει κάτι σχετικά με αυτό.
Σύμφωνα με το «Bloomberg», επικαλούμενο πηγή με γνώση της συνάντησης, οι Ρεπουμπλικανοί ηγέτες και ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin πίεσαν για μια πιο μακροπρόθεσμη συμφωνία για το χρέος.
Ωστόσο, ο Trump δέχτηκε την προσφορά των Δημοκρατικών για μια συμφωνία τριών μηνών, που περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.
Μόλις λίγες ώρες νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βουλής, Paul Ryan, είχε χαρακτηρίσει τη δημοκρατική πρόταση «ανέφικτη» και «γελοία».
Η Βουλή ενέκρινε 7,4 δισ. δολ. για ένα ομοσπονδιακό ταμείο ανακούφισης από καταστροφές δύο μέρες πριν λήξει.
Το μέτρο έχει σχεδιαστεί με στόχο να προσφέρει ανακούφιση σε δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες κατοικιών που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από τον τυφώνα Harvey στο Τέξας και σε άλλα μέρη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης