Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τίποτα δε σταματά τα κρυπτονομίσματα - Κέρδη 20 δισ. δολαρίων σε 24 ώρες

tags :
Τίποτα δε σταματά τα κρυπτονομίσματα - Κέρδη 20 δισ. δολαρίων σε 24 ώρες
Το Bitcoin σημειώνει άνοδο κατά 15% από τα χαμηλά των 4.000 δολαρίων τη Δευτέρα (4/9), και πάνω από τα 4.600 δολάρια διαγράφοντας τις απώλειες από τη στιγμή που η Κίνα απαγόρευσε επίσημα τους ICO
Σημαντική ανάκαμψη σημειώνουν τα κρυπτονομίσματα μετά το σοκ ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας της Κίνας, η οποία κήρυξε ως «παράνομες» -και επιβλαβής για τις αγορές- τις ICO (Initial Coin Offerings), δηλαδή τις αρχικές δημόσιες προσφορές για ψηφιακά νομίσματα, με αποτέλεσμα να καταγράψουν σημαντικές απώλειες.
Το Bitcoin σημειώνει άνοδο κατά 15% από τα χαμηλά των 4.000 δολαρίων τη Δευτέρα (4/9), και πάνω από τα 4.600 δολάρια διαγράφοντας τις απώλειες από τη στιγμή που η Κίνα απαγόρευσε επίσημα τους ICO.
Η ασιατική χώρα έχει θέσει στο παρελθόν μία σειρά από περιορισμούς -κυρίως για το bitcoin- στα ψηφιακά νομίσματα, καθώς χρησιμοποιούνται από ουκ ολίγους για «ξέπλυμα χρήματος» ή ακόμη και ως μέσο πληρωμής στο σκιώδες διαδίκτυο (dark web).
Παρά τις προσπάθειες της Κίνας αρκετοί αναλυτές τονίζουν ότι τα κρυπτονομίσματα είναι το μέλλον.
"Ορισμένες κυβερνήσεις και Οργανισμοί θα προσπαθήσουν να σταματήσουν τα κρυπτονομίσματα και θα φτάσουν στα άκρα για να το πράξουν. Ωστόσο, χάρη στο Internet και την κρυπτογραφία, δεν υπάρχει επιστροφή", δήλωσε ο Luis Cuende, συνιδρυτής της πλατφόρμας διαχείρισης των επιχειρήσεων Aragon.
Bitcoin και Ethereum καλύπτουν το χαμένο έδαφος, ενώ ο Bitcoin ανέβηκε πάνω από το όριο των 4.600 δολαρίων.
"Οι κινεζικές αποφάσεις για τα ICO είναι ένα δώρο για τους υπόλοιπους μας", δήλωσε ο CEO της Polymath Trevor Koverko, συνεχίζοντας τις θετικές αντιδράσεις στα γεγονότα.
Οι εκτιμήσεις για τα έσοδα του ICO σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 1,6 δισ. δολάρια, με την Κίνα να συνεισφέρει περίπου 400 εκατ. δολάρια.
Όπως αναφέρει η CoinDesk, μετά την πτώση σχεδόν 25% από υψηλό όλων των εποχών που παρατηρήθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η αγορά κρυπτονομισμάτων και πλλαι ανακάμπτει.
Σήμερα Τετάρτη (6/9), η αξία όλων των κρυπτονομιμσάτων βρίσκεται άλλη μια φορά σε άνοδο, καταγράφοντας άνοδο 17% από το χαμηλό των 134 δισ. δολαρίων που παρατηρήθηκε την Τρίτη (5/9).
Στις 21:07 ώρα Ελλάδος η κεφαλαιοποίηση των κρυπτονομισμάτων είχε ανακάμψει στα 157 δισ. δολάρια, κέρδος άνω των 20 δισ. δολαρίων σε μόλις 24 ώρες.








www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης