Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας εξετάζουν οι ΥΠΕΞ και οι υπ. Άμυνας της ΕΕ - Δεν αναμένονται αποφάσεις

tags :
Νέες κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας εξετάζουν οι ΥΠΕΞ και οι υπ. Άμυνας της ΕΕ - Δεν αναμένονται αποφάσεις
Για ξεκάθαρη απειλή κατά της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας έκανε λόγο η Mogherini
Το θέμα της Βόρειας Κορέας κατόπιν των διαδοχικών πυρηνικών δοκιμών και του ζητήματος της παγκόσμιας ασφάλειας που αυτές εγείρουν αναμένεται να απασχολήσει τη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ.
Οι υπουργοί θα συζητήσουν το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας, αν και δεν αναμένεται να υπάρξουν σήμερα επίσημα αποφάσεις.
«Σήμερα αντιμετωπίζουμε ένα διαφορετικό επίπεδο απειλής, που είναι ξεκάθαρη μια απειλή κατά της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας.
Θα προτείνω στους υπουργούς σήμερα την ενίσχυση της οικονομικής μας πίεσης κατά της Βόρειας Κορέας» είπε η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Federica Mogherini  πριν την έναρξη της σημερινής υπουργικής συνόδου.
«Η ΕΕ πρέπει να εναρμονιστεί με το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων από τον ΟΗΕ κατά της Βόρειας Κορέας, αλλά και να εφαρμόσει και ευρωπαϊκές κυρώσεις, χωρίς ωστόσο, να γνωστοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες» ανέφερε η Mogherini, την ώρα πάντως που Ρωσία και Κίνα ζητούν να μην επιβληθούν νέες κυρώσεις και ότι ο μόνος δρόμος για να επιλυθεί το πρόβλημα της Β. Κορέας είναι ο διάλογος και η ειρήνη.
«Η ευρωπαϊκή γραμμή είναι απολύτως ξεκάθαρη αναφορικά με το θέμα αυτό: μεγαλύτερη οικονομική πίεση, περισσότερη διπλωματική πίεση και ενότητα με τους περιφερειακούς και διεθνείς μας εταίρους», εξήγησε.
Πρέπει «να αποφύγουμε να εισέλθουμε σε ένα σπιράλ στρατιωτικής αντιπαράθεσης που θα μπορούσε να αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνο όχι μόνο για την περιοχή, αλλά και για όλο τον κόσμο», εκτίμησε η Mogherini.
Η ΕΕ ήδη επιβάλει κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα, είτε ακολουθώντας τις κυρώσεις του ΟΗΕ είτε επιβάλλοντας δικές της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης