Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στις επόμενες εβδομάδες οι λεπτομέρειες για το σχέδιο φορολογικής μεταρρύθμισης των Ρεπουμπλικάνων

tags :
Στις επόμενες εβδομάδες οι λεπτομέρειες για το σχέδιο φορολογικής μεταρρύθμισης των Ρεπουμπλικάνων
Οι σχετικές συζητήσεις διεξάγονται εδώ και μήνες με την συμμετοχή των Ρεπουμπλικάνων ηγετών στο Κογκρέσο, αλλά κι εκπροσώπων του Λευκού Οίκου, χωρίς ωστόσο, να έχουν γνωστοποιηθεί λεπτομέρειες
Ο Αμερικανός πρόεδρος D. Trump δήλωσε ότι θα προχωρήσει στην δημοσιοποίηση “περισσότερων λεπτομερειών” για την φορολογική μεταρρύθμιση, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.
Οι σχετικές συζητήσεις διεξάγονται εδώ και μήνες με την συμμετοχή των Ρεπουμπλικάνων ηγετών στο Κογκρέσο, αλλά κι εκπροσώπων του Λευκού Οίκου, χωρίς ωστόσο, να έχουν γνωστοποιηθεί λεπτομέρειες.
Από την πλευρά του, ο Trump σε ομιλία του χθες (6/9), στην Βόρεια Ντακότα προδιέγραψε τις προτεραιότητες αλλαγής του φορολογικού κώδικα στις ΗΠΑ, δίνοντας έμφαση στην απλοποίηση των διατάξεων εφαρμογής, αλλά και στην μείωση των φορολογικών συντελεστών για την μεσαία τάξη.
Οι ιδέες αυτές, είχαν εξαγγελθεί γενικά από τον ίδιο στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016.
“Θα έχουμε ουσιαστικές λεπτομέρειες μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.
Συνεργαζόμαστε γι’ αυτό με το Κογκρέσο και θα έχουμε συγκεκριμένους αριθμούς,” είπε χαρακτηριστικά ο Trump.
Οι προεκλογικές εξαγγελίες προκάλεσαν την εκδήλωση συνθηκών ενός ράλι τιμών στο αμερικανικό χρηματιστήριο, στις αρχές του 2017.
Ωστόσο, αργότερα οι αναλυτές εμφανίστηκαν πιο συγκρατημένοι για το ενδεχόμενο δραστικών αλλαγών στον φορολογικό κώδικα των ΗΠΑ, μέσα στο 2017.
Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα παραμένει διαιρεμένο σε σημαντικά ζητήματα της φορολογικής μεταρρύθμισης όπως, για το αν θα πρέπει η μείωση των φορολογικών συντελεστών να συνοδεύεται με μείωση δαπανών, προκειμένου ν’ αποτραπεί αύξηση του ελλείμματος στον προϋπολογισμό των ΗΠΑ ή για τον καθορισμό του ποσοστού μείωσης του φόρου στα έσοδα των εταιρικών κοινοπραξιών.
Ο υπουργός των Οικονομικών S. Mnuchin που συνόδευε τον Trump δήλωσε ότι αναμένει ότι η συζήτηση της πρότασης της αμερικανικής κυβέρνησης για την φορολογική μεταρρύθμιση στις αρμόδιες επιτροπές του Κογκρέσου, θα γίνει αργότερα μέσα στον Σεπτέμβριο.
“Έχουμε ένα σχέδιο.
Το σχέδιο αυτό, αποτελεί αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των μελών του Κογκρέσου.
Αναμένουμε ότι θα βρίσκεται στις επιτροπές του Κογκρέσου, αργότερα μέσα στον μήνα,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Mnuchin στους δημοσιογράφους εντός του προεδρικού αεροσκάφους (Air Force One) κατά την επιστροφή του στην Ουάσινγκτον.
Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ συμμετέχει στην ομάδα των έξι Ρεπουμπλικάνων που είναι γνωστή ως “the Big Six” και διαπραγματεύεται για μήνες κεκλεισμένων των θυρών, τις προτάσεις για την φορολογική μεταρρύθμιση.
Στις διαβουλεύσεις αυτές για τον καθορισμό των κεντρικών στόχων του νομοσχεδίου δεν συμμετέχουν οι Δημοκρατικοί.
Στην αναφερόμενη ομάδα συμμετέχει κι ο ηγέτης της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας, M. Maconel, ο οποίος έχει δεχτεί επιθέσεις από αναρτήσεις του Trump στο Twitter, σχετικά με την αποτυχία του Κογκρέσου να καταργήσει και ν’ αντικαταστήσει το πρόγραμμα πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας (Obamacare).
Η Γερουσιαστής των Δημοκρατικών, X. Xeitkab από την Βόρεια Ντακότα, συνόδευσε τον Trump κατά την επίσκεψή του στην πολιτεία που εκλέγεται, ενώ ο πρόεδρος την κάλεσε στο βήμα μεταξύ των στελεχών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.
“Όλοι με ρωτούν: Τι θέλει αυτή η Γερουσιαστής εδώ; Αλλά θα σας πω, είναι μια καλή γυναίκα και νομίζω ότι θα έχουμε την υποστήριξή της,” τόνισε χαρακτηριστικά ο Trump.
Ο ίδιος, προσπαθεί να πείσει τους Δημοκρατικούς να υποστηρίξουν την φορολογική μεταρρύθμιση, η ψήφιση της οποίας, θα έχει καθοριστική σημασία για την πορεία των υποψηφίων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις ενδιάμεσες εκλογές, που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης