Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Υπέρ ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου ο Macron

Reuters: Υπέρ ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου ο Macron
O γάλλος ηγέτης αντιμετωπίζει αντίσταση στο Βερολίνο, παρά τα συναινετικά δημόσια μηνύματα της Γερμανίδας καγκελαρίου A. Merkel
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron υποστήριξε την Πέμπτη (7/9) μετά από τη συνάντησή του με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα  την ιδέα της Γερμανίας για ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο (ΕΝΤ) για την αντιμετώπιση των οικονομικών κρίσεων στα κράτη μέλη της ευρωζώνης, αλλά τόνισε ότι ο απώτερος στόχος της βαθύτερης ολοκλήρωσης θα πρέπει να παραμείνει ο κοινός προϋπολογισμός στη ζώνη του ευρώ αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακοτρείο Reuters.
O Macron θέλει ένα τεράστιο άλμα προς τα εμπρός στην ευρωπαϊκή συνεργασία, πιέζοντας για τη δημιουργία ενός κοινού υπουργού Οικονομικών.
Ωστόσο ο γάλλος ηγέτης αντιμετωπίζει αντίσταση στο Βερολίνο, παρά τα συναινετικά δημόσια μηνύματα της Γερμανίδας καγκελαρίου A. Merkel.
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών W. Schaeuble έχει πρoτείνει την μετατροπή του ESM σε ένα πλήρως ανεπτυγμένο Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο που θα έχει περισσότερες εξουσίες για την υποστήριξη ευάλωτων κρατών μελών.
"Θα πρέπει να κατευθυνθούμε προς ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο αλλά αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μπερδευτεί με έναν κοινό προϋπολογισμό (ζώνης ευρώ)", δήλωσε ο Macron.
Ο Ε. Macron εξήρε τις μεταρρυθμίσεις της Ελλάδας, αλλά είπε ότι οι απλοί Έλληνες πλήρωναν βαρύ τίμημα και επανέλαβε την έκκλησή του για απομείωση του χρέους της χώρας.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης