Τελευταία Νέα
Διεθνή

ZDF: Το 61% των Γερμανών είναι αντίθετο στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ - Το 80% ζητά πίεση στην Άγκυρα

ZDF: Το 61% των Γερμανών είναι αντίθετο στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ - Το 80% ζητά πίεση στην Άγκυρα
Το 80% των Γερμανών βρίσκει καλό μέτρο την επιβολή οικονομικών κυρώσεων στις χώρες της ΕΕ που αρνούνται να δεχθούν πρόσφυγες 
Σφόδρα αντίθετοι στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ είναι το 61% των Γερμανών ενώ το 80% ζητά να ασκηθεί περισσότερη οικονομική πίεση στην Άγκυρα.
Αυτό κατέγραψε η δημοσκόπηση «Πολιτικό Βαρόμετρο» που διενεργήθηκε για λογαριασμό του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ΖDF με την πλειονότητα των Γερμανών να είναι απόλυτα αρνητικοί απέναντι στην κυβέρνηση Erdogan καθώς μόλις το 4% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι οι διαπραγματεύσεις της ΕΕ με την Άγκυρα πρέπει να προχωρήσουν.
Το 15% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η Γερμανία πρέπει να τηρήσει στάση αναμονής ενώ στην ίδια έρευνα, το 78% θεωρεί ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί η δίκαιη κατανομή των προσφύγων μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, ενώ το 80% βρίσκει καλό μέτρο την επιβολή οικονομικών κυρώσεων στις χώρες που αρνούνται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης βάσει υποχρεωτικών ποσοστώσεων.
Σε ό,τι αφορά τις επικείμενες εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) χάνει μια μονάδα και πέφτει στο 38%, ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), η Αριστερά και οι Πράσινοι παραμένουν σταθεροί με 22%, 9% και 8% αντίστοιχα.
Oι Φιλελεύθεροι (FDP) χάνουν μια μονάδα και μένουν στο 9%, στο ίδιο ποσοστό με την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), η οποία όμως κερδίζει μια μονάδα.
Στο υποθετικό ερώτημα για την απευθείας επιλογή καγκελάριου, η A. Merkel προηγείται με 57% έναντι 33% του Martin Schulz ενώ στην κλίμακα της δημοτικότητας, προηγείται η καγκελάριος Merkel και ακολουθούν ο υπουργός Οικονομικών W. Schaeuble, ο υπουργός Εξωτερικών S. Gabriel, ο υποψήφιος του SPD M. Schulz, ο επικεφαλής των Πρασίνων J. Enjemir και ο Πρόεδρος του FDP C. Lidner. Όσο για το κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει από τις εκλογές, οι περισσότεροι Γερμανοί προτιμούν την συνέχιση του μεγάλου συνασπισμού CDU/CSU με το SPD.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης