Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Οι Τούρκοι πολίτες μπορούν με ασφάλεια να έρθουν στην Γερμανία - Eδώ δεν συλλαμβάνουμε δημοσιογράφους

Merkel: Οι Τούρκοι πολίτες μπορούν με ασφάλεια να έρθουν στην Γερμανία - Eδώ δεν συλλαμβάνουμε δημοσιογράφους
"Eδώ δεν συλλαμβάνουμε δημοσιογράφους" δήλωσε με νόημα η Merkel, καθώς Γερμανός δημοσιογράφος είχε συλληφθεί στην Τουρκία
Mπορούν με ασφάλεια να έρθουν στην Γερμανία οι Τούρκοι πολίτες, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος  A. Merkel, αποδομώντας την προειδοποίηση της Άγκυρας προς τους πολίτες της να είναι προσεκτικοί όταν ταξιδεύουν εκεί, καθώς υπάρχει αντιτουρκικό αίσθημα.
Οι εντάσεις ανάμεσα στο Βερολίνο και την Άγκυρα έχουν φουσκώσει τους τελευταίους μήνες και η ταξιδιωτική οδηγία της Τουρκίας το Σάββατο 9/9 ήρθε μετά τη δήλωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών την Τρίτη 5/5 ότι οι Γερμανοί που ταξιδεύουν στην Τουρκία ρισκάρουν να συλληφθούν ακόμα και σε τουριστικές περιοχές.
"Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι όλοι οι Τούρκοι πολίτες μπορούν να ταξιδέψουν εδώ, όπου δεν συλλαμβάνονται δημοσιογράφοι και είμαστε υπερήφανοι για την ελευθερία της άποψης και το κράτος δικαίου" ανέφερε χαρακτηριστικά και με νόημα η Merkel.
Προφανώς αναφερόταν στον Γερμανό, τούρκικης υπηκοότητας, δημοσιογράφο Deniz Yucel που είναι υπό κράτηση εδώ και 200 μέρες στην Τουρκία.
Είναι ένας από τους 12 Γερμανούς πολίτες που είναι κρατούμενοι στην Τουρκία για πολιτικούς λόγους και τέσσερις εξ αυτών έχουν διπλή υπηκοότητα.
"Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία τόσο για αυτόν, όσο και για τους άλλους 11 Γερμανούς που είναι στις φυλακές της Τουρκίας" συμπλήρωσε η καγκελάριος.
H Μerkel εξόργισε την κυβέρνηση της Τουρκίας το περασμένο Σαββατοκύριακο (3-4/9), λέγοντας ότι θέλει να βάλει ένα τέλος στις συνομιλίες για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.
Στις δημοσκοπήσεις εν όψει των γερμανικών εκλογών (24/9) το κόμμα της (CDU) προηγείται με διψήφια διαφορά των Σοσιαλδημοκρατών (SPD).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης