Τελευταία Νέα
Διεθνή

Β. Κορέα: Καταδικάζουμε τις παράνομες και αθέμιτες κυρώσεις του ΟΗΕ σε βάρος μας - Θα υπάρξουν αντίμετρα

Β. Κορέα: Καταδικάζουμε τις παράνομες και αθέμιτες κυρώσεις του ΟΗΕ σε βάρος μας - Θα υπάρξουν αντίμετρα
Ο εκπρόσωπος της Πιονγιάνγκ στον ΟΗΕ αναφέρθηκε στην «εμμονή» της Ουάσινγκτον με το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας
Την πλήρη καταδίκη της απέναντι στις νέες κυρώσεις που ψήφισε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξέφρασε σήμερα (12/9) η Βόρεια Κορέα, μέσω του εκπροσώπου της στα Ηνωμένα Έθνη, χαρακτηρίζοντας το ψήφισμα ως «παράνομο και αθέμιτο».
Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Πιονγιάνγκ ανέφερε ότι «καταδικάζουμε με τον ισχυρότερο τρόπο και απορρίπτουμε κατηγορηματικά το τελευταίο παράνομο και αθέμιτο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», ενώ αναφέρθηκε εν συνεχεία και ρόλο που διαδραμάτισαν οι ΗΠΑ στη σχετική διαδικασία.
«Το αμερικανικό καθεστώς διατηρεί μία εμμονή με το άγριο παιχνίδι της ανατροπής της πυρηνικής δύναμης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, η οποία έχει ήδη φθάσει σε φάση ολοκλήρωσης», υπογραμμίζει ο ίδιος, για να προσθέσει παράλληλα ότι οι ΗΠΑ επιζητά συνεχώς την πολιτική, οικονομική και στρατιωτική αντιπαράθεση με την Πιονγιάνγκ.
Παράλληλα, ο βορειοκορεάτης εκπρόσωπος προειδοποίησε την Ουάσινγκτον για «προεχή αντίμετρα», τα οποία μάλιστα θα προκαλέσουν στις ΗΠΑ «τον μεγαλύτερο πόνο που έχουν υποστεί ποτέ».
Από την πλευρά του, ο αμερικανός απεσταλμένος στο Συμβούλιο Ασφαλείας τόνισε ότι το νέο ψήφισμα έστειλε ένα σαφές μήνυμα στη Βόρεια Κορέα ώστς να τερματίσει την προκλητική συμπεριφορά της, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «θα ακούσει καθαρά το μήνυμα και θα επιλέξει μία διαφορετική πορεία».
Σημειώνεται ότι χθες (11/9) το Συμβούλιο Ασφαλείας ενέκρινε ομόφωνα το ψήφισμα που υπέλαναν οι ΗΠΑ για την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Πιονγιάνγκ, μία εβδομάδα μετά την έκτη πυρηνική της δοκιμή.
Σκοπός του τελευταίο ψηφίσματος είναι να επιτύχει έξι βασικούς στόχους, εντός των οποίων περιλαμβάνεται ο περιορισμός των εισαγωγών πετρελαίου της χώρας, η απαγόρευση εξαγωγών κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και η παύση των κοινοπραξιών με άλλες χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης