Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σ. Αραβία: Επενδύσεις ύψους 2,7 δισ. δολ. για την κατασκευή πάρκων αναψυχής

Σ. Αραβία: Επενδύσεις ύψους 2,7 δισ. δολ. για την κατασκευή πάρκων αναψυχής
Στόχος της κυβέρνησης η απεξάρτηση της οικονομίας από το πετρέλαιο
Η Σ. Αραβία έχει αποφασίσει ότι η τομέας διασκέδασης και αναψυχής μπορεί να της προσφέρει επιπλέον έσοδα και ως εκ τούτου διευρύνει σε αυτόν τις επενδύσεις της.
Το κρατικό επενδυτικό ταμείο της χώρας ετοιμάζεται να δημιουργήσει μία νέα εταιρεία η οποία θα δραστηριοποιείται στον συγκεκριμένο κλάδο και θα κλείνει συμφωνίες με στρατηγικούς επενδυτές.
Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Σ. Αραβίας μία εκ των επενδύσεων θα είναι η κατασκευή ενός νέου πάρκου αναψυχής, το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2019.
Η κίνηση αυτή εντάσσεται στην περίφημη ατζέντα Vision 2030, την οποία δημοσιοποίησε πέρυσι η Σ. Αραβία, καθώς στόχος της κυβέρνησης της χώρας είναι η οικονομία της να πάψει να εξαρτάται αποκλειστικά από το πετρέλαιο και να υπάρξει σημαντική ενίσχυση τόσο του τουριστικού τομέα όσο και αυτού διασκέδασης.
«Έως το τέλος του 2030 στόχος της νέας εταιρείας που θα δημιουργηθεί είναι τα θεματικά της πάρκα να έχουν περισσότερα 50 εκατ. επισκέπτες ετησίως, ενώ θα δημιουργηθούν 22.000 νέες θέσεις εργασίας. Η συνολική συμβολή στο ΑΕΠ αναμένεται ότι θα αγγίξει τα οκτώ δισ. ριάλ (περί των δύο δισ. δολαρίων», αναφέρει το δημοσίευμα του σαουδαραβικού πρακτορείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης