Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Οι ανοιχτοί λογαριασμοί του FDP με την Α. Merkel

Politico: Οι ανοιχτοί λογαριασμοί του FDP με την Α. Merkel
Το 2013 το FDP δεν κατάφερε καν να εκπροσωπηθεί στο Κοινοβούλιο λόγος της αδυναμίας να πείσει την καγκελάριο Merkel για τις μεταρρυθμίσεις στήριξης της επιχειρηματικότητας
Τους ανοιχτούς λογαριασμούς των Ελευθέρων Δημοκρατών (FDP) με τη Γερμανίδα καγκελάριο από την τελευταία φορά που είχαν σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού στη Γερμανία, αναλύει σημερινό δημοσίευμα του Politico.
Το δημοσίευμα σχολιάζει ότι η ιστορική ήττα του FDP το 2013, όταν το κόμμα δεν κατάφερε καν να εκπροσωπηθεί στο Κοινοβούλιο, χρεώνεται στην αδυναμία τους να πείσουν την καγκελάριο Merkel για τις μεταρρυθμίσεις στήριξης της επιχειρηματικότητας, τις οποίες είχαν υποσχεθεί στους ψηφοφόρους τους από το 2009, έτος εισόδου τους στην κυβέρνηση.
«Το κόμμα ενδιαφερόταν την περίοδο εκείνη κυρίως στην κατάληψη κυβερνητικών θέσεων», αναγνώρισε ο K. Ntoyer, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, συμπληρώνοντας ότι σήμερα «τα πράγματα είναι διαφορετικά».
Εάν πάντως το FDP αποσπάσει το ποσοστό που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις, ήτοι περίπου 9% και οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της κ. Μέρκελ ανέλθουν στο 36%, τα δύο κόμματα οριακά θα μπορέσουν να σχηματίσουν δικομματική κυβέρνηση, καταλήγει το δημοσίευμα του Politico.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης