Τελευταία Νέα
Διεθνή

Der Spiegel:Τι πρέπει να αλλάξει η νέα γερμανική κυβέρνηση

Der Spiegel:Τι πρέπει να αλλάξει η νέα γερμανική κυβέρνηση
Η Γερμανία δρα σε ένα παγκοσμιοποιημένο κόσμο και παρόλα αυτά ισχυροποροποιήθηκε ένα κόμμα, που αρθρώνει το αντίθετο από αισθήματα ευτυχίας: τον φόβο, το μίσος, την ανασφάλεια
Στην μελλοντική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές απευθύνεται στο κεντρικό σχολιαστικό άρθρο του το περιοδικού Der Spiegel που κυκλοφορεί το Σάββατο (23/9).
Τίτλος: Τι πρέπει να αλλάξει η νέα κυβέρνηση.
Πολλοί θα αναρωτηθούν, γιατί θα πρέπει να αλλάξει κάτι σε μια χώρα με ευμάρεια, υψηλό βιοτικό επίπεδο και χαμηλή ανεργία, μια τυχερή και ευτυχισμένη χώρα.
Σε αυτούς απαντά το πρώτο μέρος του σχολίου ως εξής: «Η ευτυχία υπάρχει σε στιγμές, ειδάλλως δεν θα ήταν ευτυχία.
Η ευτυχία είναι μια έκτακτη κατάσταση…αλλά και πολύπλοκη.
Ένας πλούσιος δεν είναι αυτόματα και ευτυχής.
Η Γερμανία δρα σε ένα παγκοσμιοποιημένο κόσμο και παρόλα αυτά ισχυροποροποιήθηκε ένα κόμμα, που αρθρώνει το αντίθετο από αισθήματα ευτυχίας: τον φόβο, το μίσος, την ανασφάλεια.
Έτσι εκφράζονται και άλλοι από άλλα κόμματα.
Η παγκοσμιοποίηση κρύβει ευκαιρίες, αλλά και ανασφάλεια για τον καθένα… το ότι οι μηχανές ελαφρώνουν την εργασία, είναι μια τύχη, αλλά ατυχία όταν χάνεις τη δουλειά σου από τις μηχανές».
Ο σχολιαστής, αφού προτείνει μεταρρυθμίσεις, εκθειάζει τη δύναμη του κεφαλαίου που λέγεται άνθρωπος, δίνει έμφαση στο αίσθημα ασφάλειας που προσφέρουν οι κανόνες, επιστρέφει κι αυτός στην Merkel.
«Εκείνο που χρειάζεται πρωτίστως είναι ένα νέο στιλ διακυβέρνησης και επικοινωνίας» επισημαίνει.
«Η Merkel μπορεί να ήταν εργατική, αλλά πολλές φορές έδινε την εντύπωση της αμέτοχης.
Αποφάσιζε βιαστικά για μεγάλα πρότζεκτ, όπως την ενεργειακή αλλαγή, την κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητεία ή την προσφυγική πολιτική χωρίς να τα εξηγεί.
Με τον τρόπο αυτό η προσφυγική κρίση μπορεί να ξεπεράστηκε εξωτερικά, όχι όμως εσωτερικά.
Η Merkel έστειλε καθησυχαστικά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις, τελευταία με την εξίσωση του γάμου των ομοφυλοφίλων, προκάλεσαν όμως ανασφάλεια….
Η ευτυχία είναι εφήμερη, εκείνο που διατηρείται περισσότερο είναι η ικανοποίηση.  
Για να αναπτυχθεί η ικανοποίηση χρειάζεται ασφάλεια.
Καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να την εξασφαλίσει, αλλά επειδή και η ασφάλεια πρόκειται για συναίσθημα, θα μπορούσε να κερδίσει πολλά επενδύοντας στην ικανότητα, στον προσδιορισμό κανόνων και σε μια σαφή επικοινωνιακή πολιτική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης