Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Υπέρ κυβέρνησης Merkel με FDP και Πράσινους τάσσεται το 57%

Γερμανία: Υπέρ κυβέρνησης Merkel με FDP και Πράσινους τάσσεται το 57%
Το 59% των Γερμανών θεωρεί σωστή την απόφαση των Σοσιαλδημοκρατών να μην συμμετάσχουν στην κυβέρνηση
Υπέρ της συγκρότησης ενός κυβερνητικού σχηματισμού των Χριστιανοδημοκρατών της Angela Merkel με τους Φιλελεύθερους (FDP) και τους Πράσινους τάσσεται το 57% των Γερμανών σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Infratest dimap για το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.
Βάσει της μέτρησης αυτής, μόλις το 31% τάσσεται υπέρ του μεγάλου συνασπισμού των Χριστιανοδημοκρατών – Σοσιαλδημοκρατών, ενώ σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατό να σχηματιστεί κυβερνητικός συνασπισμός, το 26% προκρίνει κυβέρνηση μειοψηφίας, ενώ το 65% τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής νέων εκλογών.
Σε ό,τι αφορά το «όχι» των Σοσιαλδημοκρατών στο ενδεχόμενο συμμετοχής στην κυβέρνηση, το 59% το θεωρεί σωστό, ενώ αντίθετη άποψη έχει το 33%.
Μεταξύ των οπαδών του SPD το ποσοστό εκείνων που εγκρίνουν τη στάση του Schulz ανεβαίνει στο 74%.
Όταν υποβάλλεται η ερώτηση αν το SPD θα παραμείνει σε αυτή του την απόφαση ή θα αλλάξει γνώμη, το 59% απαντάει ότι θα παραμείνει, ενώ το 30% έχει άλλη άποψη.
Το 58% υποστηρίζει ότι είναι θετικό που η Markel παραμένει καγκελάριος (ποσοστό μειωμένο κατά 13 μονάδες σε σχέση με τις απαντήσεις που είχαν δοθεί στην ίδια ερώτηση μετά τις εκλογές του 2013), ενώ σε ότι αφορά την κοινοβουλευτική συνεργασία των κομμάτων με την AfD, το 17% εκτιμά ότι πρέπει να υπάρχει, το 47% προτιμά να γίνεται κατά περίπτωση ενώ το 33% απορρίπτει κάθε συνεργασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης