Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Μία στρατιωτική σύγκρουση στην κορεατική χερσόνησο θα έχει καταστροφικές συνέπειες

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Μία στρατιωτική σύγκρουση στην κορεατική χερσόνησο θα έχει καταστροφικές συνέπειες
Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι η προσέγγιση της Ουάσινγκτον απέναντι στο βορειοκορεατικό καθεστώς οδηγεί σε αδιέξοδο
Τον κώδωνα του κινδύνου, αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην κορεατική χερσόνησο, έκρουσε για ακόμα μία φορά η Ρωσία, προειδοποιώντας ότι μία στρατιωτική σύγκρουση στην περιοχή θα οδηγήσει σε «καταστροφικές συνέπειες».
Παράλληλα, σχολιάζοντας την αποστολή αμερικανικών αεροσκαφών B-1B στη Νότια Κορέα τις προηγούμενες ημέρες, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι η προσέγγιση της Ουάσινγκτον απέναντι στο καθεστώς του Kim Jong Un οδηγεί σε αδιέξοδο.
«Εργαζόμαστε παρασκηνιακά ώστε να βρεθεί μία πολιτική λύση στην κατάσταση της Βόρειας Κορέας», ανέφερε χαρακτηριστικά το ρωσικό ΥΠΕΞ, ενώ εν συνεχεία παραδέχθηκε ότι η χρήση των κυρώσεων κατά της Πιονγιάνγκ έχει σχεδόν εξαντληθεί.
Σημειώνεται ότι χθες (25/9) ο βορειοκορεάτης υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η χώρα του έχει το δικαίωμα να καταρρίψει τα αεροπλάνα των ΗΠΑ, καθώς ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump έχει «κυρήξει πόλεμο» εναντίον τους.
Τα σχόλια από πλευράς Πιονγιάνγκ έρχονται ως απάντηση στις δηλώσεις του Donald Trump ότι ο Kim Jong Un δε θα υπάρχει για πολύ καιρό ακόμα, μία δήλωση που η Βόρεια Κορέα την εξέλαβε ως κύρηξη πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης