Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mattis (υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Θέλουμε διπλωματική λύση για τη Βόρεια Κορέα

tags :
Mattis (υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Θέλουμε διπλωματική λύση για τη Βόρεια Κορέα
Έχουμε τη δυνατότητα να αποτρέψουμε τις πιο επικίνδυνες απειλές από τη Β. Κορέα είπε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
Την θέση ότι οι ΗΠΑ προκρίνουν τα διπλωματικά μέσα για την αντιμετώπιση της κρίσης με τη Βόρεια Κορέα διατύπωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, James Mattis σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι στην κορεατική χερσόνησο.
«Έχουμε τη δυνατότητα να αποτρέψουμε τις πιο επικίνδυνες απειλές από τη Βόρεια Κορέα αλλά όμως στηρίζουμε τους διπλωμάτες μας με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε η λύση να δοθεί στο διπλωματικό πεδίο» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Mattis κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στην Ινδία.
Σημειώνεται πως τα τελευταία 24ωρα οι τόνοι της λεκτικής αντιπαράθεσης έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο με τη Β. Κορέα να υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ της έχουν κηρύξει πόλεμο και ότι μπορεί να καταρρίψει αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη που θα βρίσκονται κοντά στην κορεατική χερσόνησο.
Εν τω μεταξύ και σε μια ακόμα προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης, η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα πως μια στρατιωτική σύγκρουση στην κορεατική χερσόνησο δεν θα έχει νικητές ενώ και το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανέφερε ότι ένας πόλεμος θα είχε καταστροφικές συνέπειες.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης