Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Ρόμνι κέρδισε τις πρώτες προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

tags :
Ο Ρόμνι κέρδισε τις πρώτες προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών
(upd) Με οκτώ μόλις ψήφους διαφορά, κέρδισε τελικά ο Μιτ Ρόμνι τις πρώτες προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις εκλογές του Νοεμβρίου. Η αναμέτρηση μεταξύ των δύο επικρατέστερων υποψηφίων, Μιτ Ρόμνι και Ρικ Σαντόρουμ, εξελίχτηκε σε θρίλερ, καθώς, μέχρι και το τέλος, αμφότεροι συγκέντρωναν σχεδόν το ίδιο ποσοστό.
Ο Μιτ Ρόμνι, που θεωρείται ένας από τους πιο ικανούς υποψήφιους για να νικήσει τον Μπαράκ Ομπάμα στις 6 Νοεμβρίου του 2012, έλαβε 30.015 ψήφους, έναντι 30.007 του Ρικ Σαντόρουμ, ο οποίος εξασφάλισε απροσδόκητα τη δεύτερη θέση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα.
Την ίδια στιγμή, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επιχείρησε να συσπειρώσει τα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος στην Αϊόβα, τονίζοντας τις επιτυχίες που σημειώθηκαν στη διάρκεια της πρώτης του θητείας, συμπεριλαμβανομένων της μεταρρύθμισης του συστήματος ασφάλειας υγείας και των προσπαθειών για ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά δήλωσε ότι χρειάζονται περισσότερες προσπάθειες σε μια ενδεχόμενη δεύτερη τετραετή θητεία του.
"Εν μέρει το 2012 αποσκοπεί στο να υπενθυμίσει στους Aμερικανούς πολίτες πόσο μακριά φτάσαμε και τα σταθερά αποτελέσματα που είχε το έργο μας", ανέφερε ο Ομπάμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης