Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Εργαζόμαστε από κοινού με τη Βόρεια Κορέα για την επίλυση της κρίσης

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Εργαζόμαστε από κοινού με τη Βόρεια Κορέα για την επίλυση της κρίσης
Το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας δήλωσε ότι εργάζεται για την προώθηση μίας διπλωματικής λύσης
Στο γεγονός ότι η Ρωσία εργάζεται από κοινού με τη Βόρεια Κορέα προκειμένου να βρεθεί λύση στην κατάσταση που επικρατεί στην κορεατική χερσόνησο, αναφέρθηκε σήμερα (27/9) το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο επικεφαλής, Mikhail Ulyanov.
Συγκεκριμένα, ο Ulyanov τόνισε ότι η ρωσική πλευρά εργάζεται ανοικτά μαζί με την Πιονγιάνγκ προκειμένου να επιλυθεί η κατάσταση στην περιοχή, με τις δηλώσεις του να έρχονται μόλις μία μέρα μετά τις πληροφορίες ότι ομάδα βορειοκορεατών διπλωματών κατέφθασε χθες (26/9) στη Μόσχα.
«Οι κινήσεις αυτές διεξάγονται μέσω των διαύλων επικοινωνίας μας, οι οποίοι δεν φαίνονται δημόσια για ευνόητους λόγους, και επιδιώκουν τουλάχιστον στην προώθηση μίας διπλωματικής λύσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ρωσικού ΥΠΕΞ, ερωτηθείς για το σχετικό ζήτημα.
Μάλιστα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, Μόσχα και Πιονγιάνγκ αναμένεται να ξεκινήσουν διπλωματικές διαβουλεύσεις για το σχετικό ζήτημα την Παρασκευή (29/9) με τη συμμετοχή του ειδικού ρώσου απεσταλμένου, Oleg Burmestrov.
Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί ότι η Ρωσία έχει καλέσει επανειλημμένα τις εμπλεκόμενες πλευρές να επιλύσουν τα μεταξύ τους θέματα μέσω της διπλωματικής οδού, ασκώντας κριτική τόσο στη Βόρεια Κορέα όσο και στις ΗΠΑ για την πολεμική ρητορική τους τις τελευταίες ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης