Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανέτοιμη για πόλεμο η Β. Κορέα - Αύξησε στα 6 εκατ. τους στρατιώτες της

Πανέτοιμη για πόλεμο η Β. Κορέα - Αύξησε στα 6 εκατ. τους στρατιώτες της
Οι χερσαίες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας είναι μεν πολυάριθμες, αλλά διαθέτουν κυρίως ξεπερασμένα όπλα από την πρώην Σοβιετική Ένωση
Ανεβαίνει η ένταση στην Κορεατική χερσόνησο, με την Πιονγιάνγκ να ανακοινώνει ότι 4,7 εκατομμύρια πολίτες προσφέρθηκαν εθελοντικά να συμμετάσχουν ή να επανενταχθούν στον στρατό της Βόρειας Κορέας.
Επιπλέον, σύμφωνα με την Rodong Sinmun, την μεγαλύτερη εφημερίδα της Βόρειας Κορέας μεταξύ των εθελοντών ήταν 1,2 εκατομμύρια γυναίκες, όπως ανέφερε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.
Η Βόρεια Κορέα έχει κάνει παρόμοιες δηλώσεις στο παρελθόν όταν εντάθηκαν οι εντάσεις με τις ΗΠΑ.
Την Τρίτη (26/9), οι ΗΠΑ επέβαλαν έναν νέο κύκλο κυρώσεων στις τράπεζες της Βόρειας Κορέας.
Ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump επανέλαβε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον ισπανό πρωθυπουργό Μ. Raxoy ότι οι ΗΠΑ είναι "πλήρως προετοιμασμένες" για στρατιωτική εμπλοκή με τη Βόρεια Κορέα.  
Αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας ανέφεραν ότι αναμένουν περισσότερες προκλήσεις από τη Βόρεια Κορέα τον Οκτώβριο για να συμπέσουν με την επέτειο της ίδρυσης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Βόρειας Κορέας σύμφωνα με το Reuters.
Ο σύμβουλος ασφαλείας της Νότιας Κορέας ισχυρίστηκε σε μια έκθεση ότι μια σύγκρουση μεταξύ της Βόρειας Κορέας και των ΗΠΑ θα μπορούσε να ξεσπάσει εξαιτίας ενός τυχαίου γεγονότος, σύμφωνα με τον Park Wan-ju, εκπρόσωπο του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος. Οι εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο σιγοβράζουν από την ορκωμοσία του D. Trump, καθώς ο αμερικανός πρόεδρος έχει εμπλακεί σε έναν πόλεμο λέξεων με τη Βόρεια Κορέα.
Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας κατηγόρησε τις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια ομιλίας τους στα Ηνωμένα Έθνη ότι "κήρυξαν πόλεμο" στη Βόρεια Κορέα, αναφέροντας τις απειλές του Trump.
Η Βόρεια Κορέα διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους στρατούς στον κόσμο με τουλάχιστον 1.000.000 στρατιώτες.
Οι χερσαίες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας είναι μεν πολυάριθμες, αλλά διαθέτουν κυρίως ξεπερασμένα όπλα από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης