Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο «Λύκος της Wall Street» συμφωνεί με τον Dimon ότι το bitcoin είναι μία απάτη

tags :
Ο «Λύκος της Wall Street» συμφωνεί με τον Dimon ότι το bitcoin είναι μία απάτη
«Δεν θα αγόραζα ποτέ bitcoin», υποστηρίζει ο Jordan Belfort, ο άνθρωπος στον οποίο βασίστηκε η ταινία «Ο Λύκος της Wall Street»
Ο άνθρωπος που κέρδισε δεκάδες εκατ. δολάρια παραπλανώντας Αμερικανούς συνταξιούχους και πείθοντας τους να αγοράσουν μετοχές-σκουπίδια, συμφωνεί απόλυτα με τον επικεφαλής της JPMorgan Chase, Jamie Dimon ότι «το bitcoin είναι μία απάτη».
Πρόκειται για τον Jordan Belfort, ο οποίος υπήρξε ο άνθρωπος στον οποίο βασίστηκε ο ρόλος του Leonardo DiCaprio στη γνωστή ταινία «Ο Λύκος της Wall Street».
Σε δηλώσεις του στο The Street υποστήριξε ότι ο Dimon έχει δίκιο, προσθέτοντας ότι «το μοντέλο που λανσάρει το Bitcoin δεν είναι κάτι σπουδαίο».
Όπως εκτιμά προκειμένου να επιβιώσουν τα κρυπτονομίσματα θα πρέπει να έχουν το στήριγμα μίας Κεντρικής Τράπεζας, ενώ εκφράζει φόβους για το γεγονός ότι μπορεί κάποιος hacker να κλέψει άνετα τα bitcoin ενός επενδυτή.
«Γνωρίζω ανθρώπους που έχουν χάσει πολλά χρήματα με αυτόν τον τρόπο. Εγώ δεν θα αγόραζα ποτέ bitcoin.
Εάν μία Κεντρική Τράπεζα προχωρήσει στην έκδοση ενός κρυπτονομίσματος τότε αυτό θα έχει πραγματική αξία.
Μου φαίνεται αλλόκοτη η ιδέα ότι υπάρχει κάτι το οποίο στηρίζεται μόνο σε ένα ηλεκτρονικό πρόγραμμα που μπορεί ανά πάσα στιγμή να δημιουργήσει έλλειψη », εκτιμά ο Belfort.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο εβδομάδες ο Dimon με τη δήλωσή του οδήγησε σε ελεύθερη πτώση τη τιμή του bitcoin.
Πάντως δεν συμφωνούν όλα τα στελέχη της Wall Street με τον επικεφαλής της JPMorgan Chase.
Ο James Gorman, επικεφαλής της Morgan Stanley διαφώνησε δημοσίως με τον Dimon, δηλώνοντας στη Wall Street Journal ότι «το bitcoin είναι κάτι πολύ περισσότερο από μία απάτη», αν και παραδέχθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος, με δεδομένη και την απόφαση των κινεζικών αρχών να απαγορεύσει τις συναλλαγές σε bitcoin.
Στο πλευρά του Dimon βρέθηκε, όμως και ο Ray Dalio της Bridgewater Associates, ο οποίος εκτίμησε ότι το κρυπτονόμισμα είναι «μία φούσκα».
Ανεξάρτητα, πάντως, από το τι εκτιμούν ειδικοί και μη οι επενδυτές φαίνεται ότι συνεχίζουν να στοιχηματίζουν υπέρ του bitcoin, όπως αποδεικνύει και η πορεία του το τελευταίο διάστημα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης