Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Διάλογος για το μέλλον της Ευρώπης, παρεμβάσεις το καλοκαίρι του 2018

tags :
Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Διάλογος για το μέλλον της Ευρώπης, παρεμβάσεις το καλοκαίρι του 2018
Τι ανέφερε στην παρέμβαση του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας
Την απόφαση να αρχίσει διάλογος για το μέλλον της Ευρώπης, ο οποίος θα πρέπει το καλοκαίρι του 2018 να συνοδευτεί από ουσιαστικές παρεμβάσεις έλαβαν οι ηγέτες της ΕΕ των 27 κατά τη διάρκεια του χθεσινοβραδινού δείπνου των ηγετών στο πλαίσιο της άτυπης Συνόδου στο Ταλίν της Εσθονίας.
Όπως αναφέρεται, έγινε το πρώτο βήμα στην πορεία προς τη λήψη των αποφάσεων για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς οι αρχηγοί των κρατών-μελών της Ε.Ε.  αποφάσισαν να εργαστούν εντατικά μέσα στους επόμενους μήνες ώστε ο διάλογος για το μέλλον της Ένωσης να καταλήξει το καλοκαίρι του 2018 σε ουσιαστικές πρωτοβουλίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη συζήτηση αυτή υπήρξαν ενδείξεις ότι υπήρξε ευρεία στήριξη για τη μη εμπλοκή του ΔΝΤ στα ευρωπαϊκά ζητήματα και αντικατάσταση του από ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι για να αντιμετωπιστεί η πολιτική κρίση των τελευταίων χρόνων πρέπει να γίνει κοινά αποδεκτό ότι πρέπει να υπάρξει σχεδιασμός για ουσιαστικές πρωτοβουλίες μέχρι το καλοκαίρι σε συγκεκριμένους τομείς.
Όπως ανέφερε η κρίση αυτή έχει έρθει ως αποτέλεσμα της αδυναμίας της Ε.Ε. να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και βάσει των αρχών της, τις κρίσεις στην οικονομία και στο μεταναστευτικό στην Ευρώπη, αλλά και να δώσει το στίγμα της στις παγκόσμιες και περιφερειακές εξελίξεις.
Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Τσίπρας σημείωσε στη συζήτηση ότι πρέπει να υπάρξει σχεδιασμός για ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την κοινωνική Ευρώπη βασισμένη στην ανάπτυξη και όχι στη λιτότητα και μια νέα αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης, για ια μεταναστευτική πολιτική βασισμένη στη δίκαιη κατανομή των βαρών και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των δικτύων διακινητών, για τις ευρωτουρκικές σχέσεις, για τη Σύνοδο Ε.Ε.-Δυτικών Βαλκανίων και την αναζωογόνηση της Ατζέντας της Θεσσαλονίκης και για αναβάθμιση του διεθνούς και περιφερειακού ρόλου της Ε.Ε. και ενίσχυση της αμυντικής της πολιτικής.
Σημειώνεται ότι η άτυπη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ συνεχίζεται και σήμερα με κύριο θέμα την τεχνολογία και την κυβερνητική ασφάλεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης