Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Στο 0,7% αυξήθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Αύγουστο 2017

Ιαπωνία: Στο 0,7% αυξήθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Αύγουστο 2017
Τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Τον όγδοο συνεχόμενο μήνα ανόδου κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ιαπωνία τον Αύγουστο του 2017, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, γεγονός που αποτελεί μία μικρή ένδειξη προόδου προς τον στόχο του 2% της Bank of Japan.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε στο 0,7% έναντι 0,5% τον Ιούλιο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ωστόσο παραμένει αρκετά μακρία από τον στόχο της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας.
Παράλληλα, τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι η Τράπεζα είναι πιθανό να επιμείνει για την ώρα στην τρέχουσα νομισματική πολιτική της.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν επίσης εντός της τρέχουσας ημέρας, οι δαπάνες των νοικοκυριών αυξήθηκαν για δεύτερη φορά τους τελευταίους τρεις μήνες, και συγκεκριμένα στο +0,6% σε ετήσια βάση, αποτυγχάνοντας ωστόσο να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, στο +0,9%.
Επιπλέον, το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας ανακοίνωσε ότι η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά +2,1% σε μηνιαία βάση, επεκτείνοντας την ανοδική πορεία που έχουν καταγράψει κατά τη διάρκεια του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης