Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Αν οι Αμερικανοί μας απειλήσουν, θα τους κάνουμε να το πληρώσουν με τα πυρηνικά μας

Βόρεια Κορέα: Αν οι Αμερικανοί μας απειλήσουν, θα τους κάνουμε να το πληρώσουν με τα πυρηνικά μας
Η Ρωσία αναλαμβάνει διαπραγματευτικό ρόλο για την επίλυση της κρίσης στην κορεατική χερσόνησο
Η Βόρεια Κορέα επιμένει στην ανάπτυξη του πυρηνικού της προγράμματος ενώ την ίδια ώρα η Ρωσία αναλαμβάνει διαπραγματευτικό ρόλο για την επίλυση της κρίσης στην κορεατική χερσόνησο.
«Εάν οι ΗΠΑ συμπεριφέρονται επιθετικά απέναντί μας και αμφισβητούν το δικαίωμα μας να υπάρχουμε ως κράτος όπως είπε και ο ανώτατος ηγέτης μας Kim Jong-un, θα τους κάνουμε να το πληρώσουν  με τη δίκαιη δύναμη του πυρηνικού μας οπλοστασίου» δήλωσε σήμερα (30/9) ο πρέσβης της Βόρειας Κορέας στη Ρωσία Kim Yong-jae κατά τη διάρκεια διάσκεψης στη Μόσχα για την ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο.
Ο Βορειοκορεάτης πρέσβης επανέλαβε τη θέση της χώρας του, απορρίπτοντας την ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών τον Σεπτέμβριο 2017 ως «τα λόγια ενός τρελού».
Παρά τη νέα κυβέρνηση της Νότιας Κορέας, που επιδιώκει να διατηρήσει ανοιχτούς τους διπλωματικούς διαύλους με την Πιονγκγιάνγκ, ο πρέσβης είπε ότι οποιαδήποτε οδός προσέγγισης με τη Σεούλ «έκλεισε λόγω των αντιφατικών και διαχωριστικών πολιτικών της».
Η Μόσχα και η Πιονγκγιάνγκ εργάζονται, ώστε να «βρουν τρόπους για την επίλυση περιφερειακών προβλημάτων με ειρηνικά, πολιτικά και διπλωματικά μέσα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης