Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν για Καταλονία: Χρειάζεται ενότητα και όχι διχασμός – Όχι στη σύγκρουση, ναι στο διάλογο

Κομισιόν για Καταλονία: Χρειάζεται ενότητα και όχι διχασμός – Όχι στη σύγκρουση, ναι στο διάλογο
Εσωτερικό θέμα της Ισπανίας το αντισυνταγματικό δημοψήφισμα της Καταλονίας αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Τη θέση ότι αυτό που χρειάζεται είναι ενότητα και σταθερότητα και όχι διαίρεση και κατακερματισμός διατυπώνει η Κομισιόν αναφερόμενη στο δημοψήφισμα της Καταλονίας, στα βίαια επεισόδια που ακολούθησαν και στους εκατοντάδες τραυματίες.
Στην ανακοίνωση της η Κομισιόν υποστηρίζει ότι βάσει του ισπανικού Συντάγματος, το χθεσινό δημοψήφισμα στην Καταλονία δεν ήταν νόμιμο.
«Για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως έχει επαναλάβει αρκετές φορές ο πρόεδρος Juncker, αυτό είναι ένα εσωτερικό θέμα της Ισπανίας, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη συνταγματική τάξη της Ισπανίας» τονίζει η Κομισιόν, επισημαίνοντας ότι «εάν το δημοψήφισμα διοργανωνόταν σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ισπανίας, θα σήμαινε ότι η περιοχή που θα αποσχιζόταν, θα ήταν εκτός της ΕΕ».
«Πέρα από τις καθαρά νομικές πτυχές του θέματος, η Επιτροπή πιστεύει ότι οι στιγμές που ζούμε, απαιτούν ενότητα και σταθερότητα, και όχι διαίρεση και κατακερματισμό.
Καλούμε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να κινηθούν πολύ γρήγορα από τη σύγκρουση στο διάλογο.
Η βία δεν μπορεί ποτέ να είναι μέσο για την άσκηση πολιτικής.
Έχουμε εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό Rajoy ότι θα καταφέρει να διαχειριστεί αυτή τη δύσκολη διαδικασία με πλήρη σεβασμό στο Ισπανικό Σύνταγμα και στα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών που κατοχυρώνονται στο Σύνταγμα» αναφέρει στην ανακοίνωση της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης