Τελευταία Νέα
Διεθνή

Monti: Η Ευρώπη δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται την Ιταλία

tags :
Monti: Η Ευρώπη δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται την Ιταλία
Η Ευρώπη «δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται την Ιταλία» διαβεβαίωσε σε συνέντευξή του ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, εξηγώντας ότι η χώρα του «έχει κάνει το καθήκον της, σε δημοσιονομικό επίπεδο».
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Figaro, ο Μόντι αναφέρει ότι «οι Ιταλοί δέχθηκαν με βρετανικό φλέγμα τα πολύ βαριά μέτρα που τους επιβλήθηκαν. Όλοι οι αναλυτές συμφωνούν ότι η Ιταλία έκανε το καθήκον της».
Ο Μόντι υπογραμμίζει ότι η Ιταλία διαθέτει «μία ομοφωνία της κοινής γνώμης υπέρ της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», τονίζοντας παράλληλα, ότι «παραμένει θύμα του κινδύνου της ευρωζώνης και πρέπει να εξαλειφθεί αυτός ο κίνδυνος». Ο ίδιος χαρακτήρισε «καθόλου ικανοποιητικό» το τρέχον επίπεδο των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ).
«Ολόκληρη η Ευρώπη μπορεί σε μία μεγαλύτερη και πραγματική ολοκλήρωση να βρει σημαντικά πλεονεκτήματα όσον αφορά την ανάπτυξη», σημείωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, εκτιμώντας, ωστόσο, ότι «οι χώρες της ευρωζώνης έχουν επικεντρωθεί στη νομισματική ένωση παραμελώντας την οικονομική ένωση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης