Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ακόμα αναζητούν το κίνητρο του δράστη για το μακελειό στο Λας Βέγκας - Καμία σχέση με τρομοκρατία

tags :
ΗΠΑ: Ακόμα αναζητούν το κίνητρο του δράστη για το μακελειό στο Λας Βέγκας - Καμία σχέση με τρομοκρατία
Πρόκειται για την πιο αιματηρή επίθεση στη σύγχρονη αμερικανική ιστορία
Τα κίνητρα πίσω από την πλέον αιματηρή επίθεση στη σύγχρονη αμερικανική ιστορία αναζητούν οι Αρχές των ΗΠΑ για το μακελειό στο Λας Βέγκας, όπου ο 64χρονος συνταξιούχος λογιστής Stephen Paddock άνοιξε αδιακρίτως πυρ σε συναυλιακό χώρο σκοτώνοντας 59 ανθρώπους και τραυματίζοντας 527.
Το FBI ανακοίνωσε πως ο δολοφόνος αυτοκτόνησε στο δωμάτιο του στον 32ο όροφο του ξενοδοχείου Mandalay Bay Resort όπου διέμενε στο Λας Βέγκας, ότι δεν έχει καμία σχέση με τη διεθνή τρομοκρατία και ότι δεν υπήρξαν άλλοι συνεργοί του.
Επιπλέον, ούτε το Ισλαμικό Κράτος ανέβαλε την ευθύνη για το περιστατικό.
Από τις έρευνες της αστυνομίας που έγιναν στο σπίτι του 64χρονου στο σπίτι του στη Νεβάδα εντοπίστηκαν 19 όπλα, εκρηκτικά, σφαίρες και ηλεκτρονικές συσκευές.
Σημειώνεται πως στο αυτοκίνητο του βρέθηκαν επίσης 23 όπλα αλλά και υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών.
Ωστόσο, παραμένει άγνωστο τι ήθελε να κάνει με όλα αυτά ο 64χρονος δράστης και κυρίως ποιο ήταν το κίνητρο του μακελειού που προκάλεσε, δεδομένου ότι δεν είχε απασχολήσει ποτέ την αστυνομία και τις αρμόδιες Αρχές.
Αναφέρεται μάλιστα ότι όλα του τα όπλα τα είχε αποκτήσει με νόμιμο τρόπο και βάσει των προβλεπόμενων διαδικασιών.
Όπως έγινε γνωστό, μετά την επίθεση στο συναυλιακό χώρο ο Paddock πήγε στο δωμάτιο του όπου και εκεί είχε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία.
Πριν προλάβουν να εισέλθουν στο δωμάτιο οι ειδικές αστυνομικές δυνάμεις ο Paddock είχε ήδη αυτοκτονήσει.
Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι ο 64χρονος δεν είχε οποιοδήποτε ιστορικό βίας, καμία διασύνδεση με πολιτικές, θρησκευτικές ομάδες και ήταν αρκετά ευκατάστατος.
Μόνο του πάθος όπως ανέφερε σε δηλώσεις ο Eric Paddock, αδερφός του δράστη ήταν ο τζόγος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης