Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fallon (Βρετανία): Πρέπει να αυξήσουμε τη συνεισφορά μας στο ΝΑΤΟ για να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία

Fallon (Βρετανία): Πρέπει να αυξήσουμε τη συνεισφορά μας στο ΝΑΤΟ για να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία
Ο βρετανός υπουργός Άμυνας τονίζει ότι η χώρα πρέπει να διαθέσει περισσότερο από το 2% το ΑΕΠ της στο ΝΑΤΟ
Τη θέση ότι η Μεγάλη Βρετανία πρέπει να αυξήσει τη συνεισφορά της στο ΝΑΤΟ εξέφρασε σήμερα (3/10) ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Michael Fallon, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο αυξανόμενος κίνδυνος της τρομοκρατίας.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Fallon στο δίκτυο Sky News, η δέσμευση κάθε χώρας να διαθέτει το 2% του ΑΕΠ της στη Συμμαχία είναι «ελάχιστη», καλώντας παράλληλα για αύξηση του σχετικού ποσοστού.
«Εξετάζουμε τις απειλές προς τη χώρα μας, οι οποίες έχουν ενταθεί τα τελευταία χρόνια, οπότε οφείλουμε να σιγουρευτούμε ότι διαθέτουμε τους καλύτερους δυνατούς πόρους και να στοχεύσουμε υψηλότερα», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του βρετανού υπουργού Άμυνας.
Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι η πρωθυπουργός Theresa May είναι «100% στην πλευρά μου», καθώς «κατανοεί τις απειλές στη χώρα και έχει δεσμευθεί να μας βοηθήσει να τις αντιμετωπίσουμε».
Ωστόσο, απέφυγε να δώσει στοιχεία για το ακριβές ποσό που πρέπει να ανέλθει ο προϋπολογισμός για το σχετικό ζήτημα, με χώρα να δαπανά την παρούσα χρονική περίοδο περίπου 35 δισ. λίρες για την άμυνά της.
Σημειώνεται ότι μεταξύ των χωρών που καταβάλουν το απαιτούμενο 2% του ΑΕΠ τους στο ΝΑΤΟ συμπεριλαμβάνονται οι ΗΠΑ, η Πολωνία, η Εσθνία και η Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης