Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mattis (υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Η πυρηνική συμφωνία του Ιράν είναι προς το συμφέρον μας

tags :
Mattis (υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Η πυρηνική συμφωνία του Ιράν είναι προς το συμφέρον μας
Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας υποστηρίζει τη συμφωνία που ο Trump έχει επικρίνει σκληρά κατά το παρελθόν
Την στήριξή τους απέναντι στην τρέχουσα πυρηνική συμφωνία του Ιράν εξέφρασε χθες (3/10) ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Jim Mattis, παρά το γεγονός ότι ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump την έχει χαρακτηρίσει κατά το παρελθόν ως «μία από τις χειρότερες και πιο μονόπλευρες» συμφωνίες που έχουν υπογραφεί ποτέ από τη χώρα του.
Ειδικότερα, ο Mattis, ερωτηθείς ενώπιο της Γερουσίας για το αν η συμφωνία «είναι προς το συμφέρον μας για την εθνική ασφάλεια», απάντισε θετικά, τασσόμενος ωστόσο υπέρ μίας αναθεώρισής της από την αμερικανική κυβέρνηση, προκειμένου να καταστεί σαφές εάν το Ιράν ακολουθεί πλήρως τα όσα έχουν συμφωνηθεί.
«Πιστεύω ότι, προς το παρόν, απουσία ενδείξεων για το αντίθετο, ο πρόεδρος πρέπει να εξετάσει ώστε να παραμείνει η συμφωνία ως έχει», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Mattis.
Υπενθυμίζουμε ότι στις 15 Οκτωβρίου, ο Trump πρέπει να πιστοποιήσει ενώπιω του Κογκρέσου εάν το Ιράν εξακολουθεί να συμμορφώνεται με την τρέχουσα συμφωνία για το πυρηνικό του πρόγραμμα.
Την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής του στρατιωτικού επιτελείου των ΗΠΑ, Joseph Dunford, κατέθεσε ότι η Τεχεράνη συμμορφώνεται με τους όρους της συμφωνίας, η οποία καθυστέρησε επιτυχώς «την ανάπτυξη των πυρηνικών όπλων του Ιράν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης