Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Επιβραδύνθηκε η ανάπτυξη στον κατασκευαστικό κλάδο τον Σεπτέμβριο 2017 - Στις 53,4 μονάδες ο PMI

Γερμανία: Επιβραδύνθηκε η ανάπτυξη στον κατασκευαστικό κλάδο τον Σεπτέμβριο 2017 - Στις 53,4 μονάδες ο PMI
Παρά την επιβράδυνση, η στελέχωση του κλάδου αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Φεβρουάριο του 2016
Σημαντική πτώση κατέγραψε ο κατασκευαστικός κλάδος στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (5/10) στοιχεία της Markit, παραμένοντας ωστόσο για ακόμα ένα μήνα σε ρυθμούς ανάπτυξης.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 53,4 μονάδες, έναντι 54,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που συνιστά τους ασθενέστερους ρυθμούς ανάπτυξης των τελευταίων οκτώ μηνών.
Αν και οι τομείς των εμπορικών κτηρίων και των πολιτικών μηχανικών εξακολούθησαν να καταγράφουν άνοδο στην παραγωγή τους, η περιορισμένη κινητικότητα στον τομέα των κατοικιών εξασθένησε τη δραστηριότητα του κλάδου.
Ωστόσο, παρά την επιβράδυνση, η στελέχωση του κλάδου αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Φεβρουάριο του 2016, γεγονός που αποδίδεται κυρίως στην απαιτήσεις της παραγωγής.
Παράλληλα, το κόστος εισαγωγής αυξήθηκε με απότομο ρυθμό, λόγω των υψηλότερων τιμών στις πρώτες ύλες και των καθυστερήσεων από πλευράς προμηθευτών.
Τα παραπάνω στοιχεία οδήγησαν στην πτώση της αισιοδοξίας των επιχειρήσεων για τους επόμενους δώδεκα μήνες, η οποία μάλιστα βρέθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δέκα μηνών.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης