Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος: Νέες κυρώσεις κατά του Ιράν θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος Trump

Λευκός Οίκος: Νέες κυρώσεις κατά του Ιράν θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος Trump
Οι ΗΠΑ κατηγορούν την τεχεράνη για τη μη εφαρμογή της πυρηνικής συμφωνίας, τις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων και την στήριξη της τρομοκρατίας
Νέες κυρώσεις κατά του Ιράν πρόκειται να ανακοινώσει σύντομα ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump ως απάντηση στις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων που διεξάγει η Τεχεράνη την οποία έχει χαρακτηρίσει ως υποστηριχτή «της τρομοκρατίας» και των κυβερνοεπιθέσεων.
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Shara Hakabi Sanders αναφέρει ότι «ο πρόεδρος δεν κοιτάζει μόνο ένα πράγμα. Εξετάζει όλες τις διαστάσεις της κακής συμπεριφοράς του Ιράν».
«Όχι απλά την εφαρμογή της πυρηνικής συμφωνίας, αλλά τις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων, την αποσταθεροποίηση της περιοχής, το γεγονός ότι είναι το κράτος υπ' αριθμόν ένα υποστηρικτής της τρομοκρατίας, τις κυβερνοεπιθέσεις, το παράνομο πυρηνικό του πρόγραμμα», υπογράμμισε
Ο αμερικανός πρόεδρος ετοιμάζει μια «ευρεία στρατηγική που θα αντιμετωπίσει όλα αυτά τα προβλήματα, όχι μόνο ένα», πρόσθεσε. «Σε αυτό επικεντρώνεται η ομάδα του και αυτό θα παρουσιάσει ως σύνολο τις επόμενες ημέρες», συμπλήρωσε η ίδια.
Δεν έγινε σαφές για ποιο «παράνομο πυρηνικό πρόγραμμα» μιλούσε η εκπρόσωπος του λευκού Οίκου.
Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) διαβεβαιώνει ότι το Ιράν συμμορφώνεται προς τους όρους της συμφωνίας που είχε συνάψει το 2015 με τις μεγάλες δυνάμεις (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, ΕΕ).
Η κυβέρνηση Trump επίσης αναγνωρίζει πως η Τεχεράνη δεν παραβαίνει το λεγόμενο Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (Joint Comprehensive Plan of Action, JCPOA), όμως καταγγέλλει πως το Ιράν παραβιάζει «το πνεύμα» της συμφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης