Τελευταία Νέα
Διεθνή

SZ: Οι Γερμανοί «σνομπάρουν» τα κέρματα - Παρατημένος θησαυρός αξίας 220 εκατ. ευρώ

SZ: Οι Γερμανοί «σνομπάρουν» τα κέρματα - Παρατημένος θησαυρός αξίας 220 εκατ. ευρώ
Τα 42 κέρματα του ενός λεπτού ζυγίζουν όσο και μια μπάρα σοκολάτας
Η συνήθεια των Γερμανών, όταν επιστρέφουν στο σπίτι τους να τοποθετούν μικρότερης ή και μεγαλύτερης αξίας κέρματα σε δοχεία ή συρτάρια ή ακόμη και βάζα μαρμελάδας έχει δημιουργήσει ένα μικρό θησαυρό της τάξης των 220 εκατομμυρίων ευρώ σε ομοσπονδιακό επίπεδο, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.
Πρόκειται για κέρματα αξίας ενός ή και δύο λεπτών ή και μεγαλύτερα, τα οποία οι Γερμανοί θεωρούν ενοχλητικά, επειδή το βάρος τους είναι δυσανάλογα υψηλό σε σχέση με την αγοραστική τους δύναμη, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Εξάλλου 42 κέρματα του ενός λεπτού ζυγίζουν όσο και μια μπάρα σοκολάτας.
Στη Βαυαρία,  όπως και στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης τα κέρματα μικρής αξίας αποκαλούνται και χάλκινα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, τουλάχιστον τα ¾ των κερμάτων του ενός ή και των δύο λεπτών που κυκλοφορούν στη Γερμανία δεν χρησιμοποιούντα ως μέσο πληρωμής.
Από την εισαγωγή του ευρώ  το 2022 η  Bundesbank κυκλοφόρησε περίπου 20 δισεκατομμύρια κέρματα ευτελούς αξίας.
Περίπου τα 15 δισεκατομμύρια νομίσματα αξίας 220 εκατομμυρίων ευρώ δεν χρησιμοποιούνται.
Κατά μέσο όρο, κάθε πολίτης, συμπεριλαμβανομένων των βρεφών διαθέτει 200 κέρματα ενός και δύο λεπτών, όπως γράφει η εφημερίδα, επικαλούμενη τα στοιχεία του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης