Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ποιες είναι οι ακριβότερες και ποιες οι φθηνότερες Πολιτείες για την αγορά σπιτιού στις ΗΠΑ

tags :
Ποιες είναι οι ακριβότερες και ποιες οι φθηνότερες Πολιτείες για την αγορά σπιτιού στις ΗΠΑ
Στοιχεία των ομοσπονδιακών υπηρεσιών από το 2015 για την αποτίμηση των αξιών σε γαίες και σπίτια
Ποιες είναι οι ακριβότερες και ποιες οι φθηνότερες πολιτείες των ΗΠΑ για να επενδύσει κάποιος σε γη, σύμφωνα με στοιχεία των ομοσπονδιακών οικονομικών υπηρεσιών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, ένα στρέμμα γης είναι πιο πολύτιμο στα βορειοανατολικά σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο μέρος της χώρας.
Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι η ανατολική ακτή είναι μια πολύ πυκνοκατοικημένη περιοχή με αρκετές μεγάλες πόλεις, κυρίως τη Νέα Υόρκη.
Επίσης υπάρχει ένα ιστορικό στοιχείο, καθώς οι Ευρωπαίοι έποικοι δημιούργησαν πρώτα τη Νέα Αγγλία και στη συνέχεια κινήθηκαν δυτικά, πράγμα που σημαίνει ότι η Νέα Υόρκη και η Μασαχουσέτη έχουν μερικές από τις παλαιότερες  δομές του σύγχρονου αμερικανικού κράτους οπουδήποτε στις ΗΠΑ.
Η Καλιφόρνια έχει τα πιο ακριβά σπίτια (449.100 δολάρια). Το Όρεγκον και η Ουάσινγκτον διαθέτουν επίσης υψηλές αποτιμήσεις κατοικιών (264.100 δολάρια και 284.000 δολάρια αντίστοιχα).
Επίσης είναι ακριβή η αγορά ενός σπιτιού στην ανατολική ακτή ενώ παρατηρείται αξιοσημείωτη πτώση τόσο στις τιμές των κατοικιών όσο και στις τιμές των γαιών στις νότιες και τις μεσοδυτικές πολιτείες.
Επιπλέον η άνθηση του πετρελαϊκού τομέα έχει ευνοήσει περιοχές όπως η Βόρεια Ντακότα ενώ ο τομέας των τεχνολογιών ωφέλησε πόλεις σαν το Ντένβερ.
Επιπροσθέτως η επιλογή των συνταξιούχων να μετακινούνται στη Φλόριδα και την Αριζόνα μετά την «αποστρατεία» τους έχει αυξήσει κατά πολύ τις τιμές σε αυτές τις περιοχές.
Οι πέντε πιο ακριβές πολιτείες των ΗΠΑ ως προς τη μέση αξία ενός σπιτιού είναι οι εξής: Καλιφόρνια: (449. 100 δολ), Μασαχουσέτη (352.100), Νιου Τζέρσεϊ (322.600), Μέριλαντ (299. 800) και Νέα Υόρκη (293,500). 
Οι πέντε πιο «φθηνές» πολιτείες των ΗΠΑ είναι οι εξής: Δυτική Βιρτζίνια (112.100 δολ.), Μισισιπής (112.700), Αρκάνσας ( 120.700), Οκλαχόμα (126.800) και Κεντάκι (130.000).



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης