Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ο Kim της Β. Κορέας προάγει την 28χρονη αδελφή του στο δεύτερο ανώτατο αξίωμα

Reuters: Ο Kim της Β. Κορέας προάγει την 28χρονη αδελφή του στο δεύτερο ανώτατο αξίωμα
Η Kim Yo Jong αναλαμβάνει μια από τις ισχυρότερες θέσεις στο ανώτατο όργανο της χώρας που θεωρείται μια θέση χαμηλότερη του Un
«Τα πυρηνικά μας εξασφαλίζουν εδαφική κυριαρχία» διαμήνυσε ο ηγέτης της βορείου Κορέας Kim Jong Un μέσω του κρατικού καναλιού λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του αμερικανού προέδρου ότι «μόνο μια είναι η λύση στην περίπτωση της απομονωμένης χώρας».
Αν και όπως αναφέρει το Reuters, δεν διευκρινίζει σε ποια λύση αναφέρεται, τα σχόλια του φαίνεται ότι παραπέμπουν σε στρατιωτική δράση κατά της Πιόνγκ Γιάνγκ.
Μετά από αυτό ο Kim Jong Un εξήρε τις ικανότητες των πυραύλων του λέγοντας ότι «είναι μια ισχυρή προστασία που διασφαλίζει την ειρήνη και την ασφάλεια στην κορεατική χερσόνησο και την νοτιοανατολική Ασία από την ιμπεριαλιστική αμερικανική απειλή».
Στο μεταξύ, ο Kim Jong Un ανακοίνωσε την προαγωγή της αδελφής του Kim Yo Jong σε μια από τις ισχυρότερες θέσεις στο ανώτατο όργανο της χώρας.
Η 28χρονη του Kim Yo Jong έλαβε τη θέση του θείου Kim Kyong Hui ο οποίος ήταν ο δεύτερος πιο ισχυρός άνθρωπος στη Βόρεια Κοκρέα επι προεδρίας του πατέρα του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης