Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Qualcomm προσφέρει παραχωρήσεις στην ΕΕ ύψους 38 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της NXP

tags :
Η Qualcomm προσφέρει παραχωρήσεις στην ΕΕ ύψους 38 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της NXP
Ο προβληματισμός έγκειται στο αν η καινούργια εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιήσει κίνητρα για να υποσκελίσει τους ανταγωνιστές της, όπως για παράδειγμα αυξάνοντας τις τιμές
Η αμερικανική κατασκευάστρια τσιπ για smartphones Qualcomm, προσέφερε παραχωρήσεις ύψους 38 δισ. δολαρίων, σε μια προσπάθεια να μετριάσει τις αντιμονοπωλιακές ανησυχίες της ΕΕ, για την εξαγορά της NXP Semiconductors, που είναι η μεγαλύτερη στον κλάδο των ημιαγωγών.
Η Qualcomm, η οποία προμηθεύει τσιπ σε κατασκευαστές smartphone Android και στην Apple, υπέβαλε την πρότασή της στις 5 Οκτωβρίου 2017, όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017, χωρίς να αναφέρονται περαιτέρω λεπτομέρειες.
Ο ρυθμιστικός φορέας ανταγωνισμού της ΕΕ, ο οποίος ανέβαλε την απόφασή του στις 17 Αυγούστου 2017 για δεύτερη φορά, ενώ περιμένει στοιχεία πληροφόρησης από την Qualcomm, δήλωσε ότι θα θέσει νέα προθεσμία μόλις η εταιρεία συμμορφωθεί με το αίτημά της.
Η Επιτροπή αναμένεται να συλλέξει στοιχεία από ανταγωνιστές και πελάτες τις επόμενες ημέρες.
Ο προβληματισμός έγκειται στο αν η καινούργια εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιήσει κίνητρα για να υποσκελίσει τους ανταγωνιστές της, όπως για παράδειγμα αυξάνοντας τις τιμές, αλλά και να αλλάξει το μοντέλο της αδειοδότησης πνευματικής ιδιοκτησίας της NXP.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης