Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Για πρώτη φορά στην ιστορία προφυλακίζεται πρώην αρχηγός ενόπλων δυνάμεων

Τουρκία: Για πρώτη φορά στην ιστορία προφυλακίζεται πρώην αρχηγός ενόπλων δυνάμεων
Την προφυλάκιση του πρώην αρχηγού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγό Ιλκέρ Μπάσμπουγ, παράγγειλε ο αρμόδιος πολιτικός εισαγγελέας, εξέλιξη που θεωρείται ιστορική για την Τουρκία.
Ο Μπάσμπουγ, αφού ανακρίθηκε επί επτά ώρες, προφυλακίστηκε με την κατηγορία της απόπειρας πραξικοπήματος και της ιδιότητας ως υψηλά ιστάμενου μέλους τρομοκρατικής οργάνωσης.
Πρόκειται για προφυλάκιση στο πλαίσιο της υπόθεσης που πήρε δικαστική μορφή τον περασμένο Ιούλιο όταν έγινε δεκτό το κατηγορητήριο σχετικά με την υπόθεση περί δημιουργίας ιστοσελίδων στο διαδίκτυο από το γενικό επιτελείο με σκοπό την προπαγάνδα και τη φθορά της κυβέρνησης. Εκτός από τον Μπάσμπουγ, κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι 29 άτομα, μεταξύ των οποίων τα δεκαπέντε είναι προφυλακισμένα.
Ο ίδιος ο Μπάσμπουγ σε γραπτή του ανακοίνωση αρνήθηκε τις κατηγορίες. «Είναι παράδοξο το γεγονός ότι μου προσάπτεται η κατηγορία 1,5 χρόνο μετά την αποστράτευσή μου. Αφού πρόκειται για κατηγορίες για την περίοδο κατά την οποία ήμουν εν ενεργεία, οι κρατικές αρχές θα έπρεπε να ξέρουν και τότε αν έχω υποπέσει σε τέτοιες πράξεις» είπε.
«Η κατηγορία περί συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση είναι η μεγαλύτερη ποινή που θα μπορούσε να μου επιβληθεί» ανέφερε επίσης ο Μπάσμπουγ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης