Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ποια είναι η μυστηριώδης αδερφή του Kim Jong Un που ανελίσσεται στην ηγεσία της Β. Κορέας

Ποια είναι η μυστηριώδης αδερφή του Kim Jong Un  που ανελίσσεται στην ηγεσία της Β. Κορέας
Η Kim Yo Jong σπάνια εμφανιζόταν στο κοινό πριν από το 2010, όταν παρουσιάστηκε στο συνέδριο του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un προήγαγε την νεότερη αδερφή του σε κορυφαία πολιτική θέση, στο πολίτμπιρο, το ανώτατο σώμα λήψης αποφάσεων της χώρας, έναν αέρα ίντριγκας για τον νέο μέλος της οικογένειας που κάνει την εμφάνισή του στην Πιονγκγιάνγκ.
Αντιμέτωπος με τις διεθνείς κυρώσεις και τη δυνητική απειλή ένοπλης αντιπαράθεσης με τις ΗΠΑ, ο Kim Jong Un εδραίωσε την πολιτική του εξουσία σε μια σημαντική συνάντηση του κυβερνώντος κόμματος της χώρας το Σαββατοκύριακο.
Το Σάββατο (7/10), ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, ανακοίνωσε αρκετές αλλαγές στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος.
Ωστόσο, ήταν η απόφαση να διορίσει την την αδελφή του Kim Yo Jong ως μέλος του Πολιτικού Γραφείου του καθεστώτος που προκάλεσε την μεγαλύτερη περιέργεια.

Ποιά είναι η Kim Yo Jong;

Η Kim Yo Jong σπάνια εμφανιζόταν στο κοινό πριν από το 2010, όταν παρουσιάστηκε στο συνέδριο του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος.
Ο διορισμός της ως αναπληρώτρια διευθύντρια του Τμήματος Προπαγάνδας του κυβερνώντος κόμματος το 2014, ενίσχυσε σημαντικά το προφίλ της.
Πιστεύεται ότι στα τέλη της δεκαετίας του 2000 η 30χρονη Kim Yo Jong  συνοδεύει συχνά τον αδελφό της στα «ταξίδια καθοδήγησης» και άλλες εκδηλώσεις, ενώ είναι γνωστό ότι συμμετείχε στις προπαγανδιστικές επιχειρήσεις του κόμματος.
Έχει διαδραματίσει πολλούς ρόλους σε κρίσιμες κρατικές θέσεις και η τελευταία της προαγωγή φαίνεται να έχει γίνει προκειμένου να ενισχυθεί η θέση της οικογένειας στην ηγεσία του καθεστώτος.
Όπως και ο αδελφός της, η Kim Yo Jong, επίσης, σπούδασε στην Ελβετία και φέρεται να παρακολούθησε μαθήματα στη Διεθνή Σχολή της Βέρνης.
Στη συνέχεια πιστεύεται ότι έχει σπουδάσει την πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Kim Il-sung της Βόρειας Κορέας.
Η Kim Yo Jong και ο Kim Jong Un και οι δύο έχουν την ίδια μητέρα - την  Ko Yang Hui, πρώην χορεύτρια που γεννήθηκε στην Ιαπωνία και ήταν σύντροφος του Kim Jong Il, ο οποίος πέθανε το 2011.
«Δείχνει ότι το χαρτοφυλάκιό της και η δύναμή της είναι πολύ πιο ουσιαστική από ό,τι πιστευόταν έως τώρα. Παγιώνεται περαιτέρω η εξουσία της οικογένειας Κιμ», δήλωσε ο Μ. Medie, ειδικός επί των ζητημάτων της Βόρειας Κορέας στο «38 North» του πανεπιστημίου Johns Hopkins.
Η Kim Yo Jong είναι στη «μαύρη λίστα» του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών από τον Ιανουάριο, μαζί με αρκετούς ακόμη Βορειοκορεάτες αξιωματούχους, για "σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".
Όπως γράφει ο Guardian φωτογραφίες της αδελφής του ηγέτης της Βόρειας Κορέας κυκλοφορούν ελάχιστες.
Μάλιστα είναι ένα μυστήριο η ζωή της, αλλά η εφημερίδα σημειώνει πως είναι "ο εγκέφαλος πίσω από τον Kim".










www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης