Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δανία για την προεδρία της ΕΕ: Στόχος να χτίσουμε γέφυρες ανάμεσα στα διαφορετικά συμφέροντα

Δανία για την προεδρία της ΕΕ: Στόχος να χτίσουμε γέφυρες ανάμεσα στα διαφορετικά συμφέροντα
H Δανία θα επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τους επόμενους έξι μήνες που θα προεδρεύει της ΕΕ, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ.
"Αναλαμβάνουμε την προεδρία (της ΕΕ) σε μια ιστορική συγκυρία. Η προεδρία μας, όπως και εκείνη της Πολωνίας, λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο κρίσης", είπε η δανή πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου κατά την οποία η ίδια και υπουργοί της κυβέρνησής της παρουσιάσαν το πρόγραμμα της προεδρίας της ΕΕ.
Υπό τον τίτλο "Η Ευρώπη εργάζεται", το πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην παροχή κινήτρων για την οικονομική ανάπτυξη, είπε η Τόρνινγκ-Σμιτ.
Την 1η Ιανουαρίου η Δανία διαδέχτηκε την Πολωνία στην εναλλασσόμενη προεδρία της 27μελούς ΕΕ.
Μέλος της ΕΕ από το 1973, η Δανία δεν ανήκει στην ευρωζώνη. Οι δανοί πολίτες ψήφισαν δύο φορές κατά της αντικατάστασης της κορώνας με το ευρώ.
"Παρότι δεν ανήκουμε στην ευρωζώνη, έχουμε έναν σημαντικό ρόλο στο να χτίσουμε γέφυρες ανάμεσα στα διαφορετικά συμφέροντα", είπε η υπουργός Οικονομικών και Εσωτερικών Μαργκρέτε Βέσταγκερ.
Η Δανία δεσμεύεται να στηρίξει τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για την ενίσχυση της ενσωμάτωσης στην ευρωζώνη, είπε η πρωθυπουργός.
Η Τόρνινγκ-Σμιτ πρόκειται να συζητήσει το θέμα της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης