Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Προσπάθεια επαναπροσέγγισης με την Ε.Ε. μετά το βέτο του Κάμερον

Βρετανία: Προσπάθεια επαναπροσέγγισης με την Ε.Ε. μετά το βέτο του Κάμερον
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ν. Κλεγκ θα συζητήσει με κορυφαία ευρωπαϊκά στελέχη την Δευτέρα, σε μία προσπάθεια επαναπροσέγγισης με την ΕΕ, μετά το βέτο που άσκησε η Βρετανία στην νέα ευρωπαϊκή συνθήκη τον Δεκέμβριο.
Στη διάσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο, θα λάβουν μέρος, μεταξύ πολλών άλλων, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, ο Επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για Οικονομικά και Νομισματικά Θέματα Όλι Ρεν και ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, προέβαλε, τον περασμένο Δεκέμβριο, βέτο στο δημοσιονομικό σύμφωνο για τη στήριξη του ευρώ για να διασφαλίσει την ηγετική θέση του χρηματοπιστωτικού κέντρου του Λονδίνου.
Ο Κλεγκ, ο οποίος είπε στον Κάμερον πως η κίνηση αυτή «έβλαψε τη Βρετανία», υποσχέθηκε να «διπλασιάσει» τις προσπάθειες συνεργασίας με την ΕΕ για να αποφευχθεί η πιθανότητα η χώρα να χάσει κι άλλη επιρροή στις Βρυξέλλες. «Αυτή η συνάντηση είναι σαφώς μέρος» των προσπαθειών του, δήλωσε μια εκπρόσωπος του αντιπροέδρου της Βρετανικής κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης