Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Συμφωνία ΕΕ και ΗΠΑ για κοινούς κανόνες στις αγορές διαπραγμάτευσης παραγώγων

tags :
FT: Συμφωνία ΕΕ και ΗΠΑ για κοινούς κανόνες στις αγορές διαπραγμάτευσης παραγώγων
Μέσω αυτής της κίνησης μειώνεται το κόστος, ενώ ενισχύεται ο ανταγωνισμός
Ένα βήμα πιο κοντά στον εναρμονισμό των κανόνων που ισχύουν για τις διεθνείς αγορές διαπραγμάτευσης παραγώγων πραγματοποίησαν ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς έκλεισαν μακροχρόνιες συμφωνίες αμοιβαίας αποδοχής των κανόνων που ισχύουν σε κάθε περιοχή, αναφορικά τόσο με την εκκαθάριση συναλλαγών όσο και με τις απαιτήσεις εξασφάλισης (collaterals).
Όπως τόνισε ο Chris Giancarlo, επικεφαλής της αμερικανικής  Commodity Futures Trading Commission, «αυτά τα διασυνοριακά μέτρα θα παρέχουν ασφάλεια στους συμμετέχοντες στην αγορά. Μέσω αυτών θα εξασφαλιστεί  ότι οι παγκόσμιες αγορές δεν θα «πιέζονται» από τον κατακερματισμό, την αναποτελεσματικότητα και το υψηλότερο κόστος».
Μετά την υπογραφή αυτών των συμφωνιών δίνεται το δικαίωμα σε αμερικανικούς και ευρωπαϊκούς ομίλους να πραγματοποιούν trading τις υπάρχουσες πλατφόρμες παραγώγων των δύο περιοχών, ενώ αυτή η διαδικασία θα γίνεται με από κοινού αποδοχή των κανόνων που ισχύουν σε κάθε χώρα.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Valdis Dombrovskis «τα δύο αυτά μέτρα θα δώσουν σιγουριά στις αγορές, θα ελαχιστοποιήσουν το ρυθμιστικό αρμπιτράζ και θα ενθαρρύνουν τον ανταγωνισμό επί ίσοις όροις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης