Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ταφόπλακα» στη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν από τον Trump

tags :
«Ταφόπλακα» στη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν από τον Trump
Σφοδρή επίθεση ενάντια στην Τεχεράνη από τον Αμερικανό πρόεδρο
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να επικυρώσει τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και ταυτόχρονα θα ζητήσει από το Κογκρέσο να καταθέσει προτάσεις προκειμένου να υπάρξει αναθεώρησή της.
Σε διάγγελμά του ο Trump υποστήριξε ότι το Ιράν κυβερνιέται από ένα «φανατικό καθεστώς», ενώ υποστήριξε ότι η Τεχεράνη χρηματοδοτεί την τρομοκρατία.
«Η ιστορία έχει αποδείξει ότι όσο αγνοούμε μία απειλή, τόσο περισσότερο επικίνδυνη είναι αυτή η απειλή», τόνισε ο Trump, αναφερόμενος φυσικά στο Ιράν και προσέθεσε ότι τα δύο βασικά «σλόγκαν» που στηρίζει το καθεστώς της Τεχεράνης είναι «Θάνατος στις ΗΠΑ» και «Θάνατος στο Ισραήλ».
Πάντως ο Trump δεν προχώρησε σε πλήρη «κατάργηση» της συμφωνίας, καθώς η μετάθεση της απόφασης στο Κογκρέσο, αφήνει περιθώριο 60 ημερών προκειμένου αυτό να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε εκ νέου επιβολή κυρώσεων ενάντια στο Ιράν, κίνηση η οποία εάν γίνει θα οδηγήσει και σε αντίστοιχη υπαναχώρηση της Τεχεράνης από τη συμφωνία.
Σε περίπτωση που το Κογκρέσο αποφασίσει την επιβολή νέων οικονομικών κυρώσεων ενάντια στο Ιράν αυτό θα σημάνει την αυτόματη κατάρρευση της συμφωνίας, γεγονός το οποίο πέραν από την Τεχεράνη θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα και στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης