Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο λόγω μείωσης αποθεμάτων στις ΗΠΑ - Στα 58,17 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο λόγω μείωσης αποθεμάτων στις ΗΠΑ - Στα 58,17 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,33% στα 52,05 δολ. ανά βαρέλι
Ανοδικά κινείται σήμερα Τετάρτη (18/10) το πετρέλαιο, μετά την οριακή υποχώρηση της προηγούμενης συνεδρίας, δεχόμενο ώθηση τόσο από την πτώση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ όσο και από τις αυξανόμενες εντάσεις στη Μέση Ανατολή.
Ειδικότερα, περί τις 9:20 π.μ. το Brent ενισχύεται κατά +0,50% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 58,17 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,33% στα 52,05 δολ. ανά βαρέλι.
Όπως ανέφερε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 13 Οκτωβρίου υποχώρησαν κατά -7,1 εκατ. βαρέλια, στα 461,4 εκατ. βαρέλια συνολικά.
Εφόσον τα προκαταρκτικά στοιχεία του API επιβεβαιωθούν σήμερα από τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης, ο μαύρος χρυσός ενδέχεται να ενισχυθεί περαιτέρω, ξεπερνώντας τα υψηλά τριών εβδομάδων στα οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή, με τους αναλυτές να εκτιμούν μάλιστα ότι θα μπορούσε να εισέλθει σε μία νέα υψηλότερη ζώνη τιμής.
Παράλληλα, οι ένοπλες συγκρούσεις που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή Κιρκούκ του Ιράκ, όπου βρίσκονται αρκετά πεδία εξορύξεων πετρελαίου, είναι πιθανό να περιορίσουν τις εξαγωγές της χώρας, δημιουργώντας έλλειμμα στην αγορά, γεγονός που παρέχει στήριξη στις τιμές του μαύρου χρυσού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης