Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν την έκδοση βίζας σε αντιπροσωπεία του υπουργείου Δικαιοσύνης της Τουρκίας

Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν την έκδοση βίζας σε αντιπροσωπεία του υπουργείου Δικαιοσύνης της Τουρκίας
Η κίνηση αυτή είναι πιθανό να οδηγήσει σε περαιτέρω διαφωνίες μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ, οι οποίοι έχουν περιορίσει την έκδοση βίζας στους πολίτες των δύο χωρών
Οι αρχές των ΗΠΑ αρνήθηκαν την έκδοση βίζας σε αντιπροσωπεία του υπουργείου Δικαιοσύνης της Τουρκίας, όπως αναφέρει το CNN Turk την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017.
Η αντιπροσωπεία έπρεπε να ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον αργότερα τον Οκτώβριο, σύμφωνα πάντα με το CNN Turk.
Η κίνηση αυτή είναι πιθανό να οδηγήσει σε περαιτέρω διαφωνίες μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ, οι οποίοι έχουν περιορίσει την έκδοση βίζας στους πολίτες των δύο χωρών.
Η Ουάσινγκτον σταμάτησε την έκδοση βίζας στις αποστολές της στην Τουρκία, λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια του προσωπικού της, μετά τη σύλληψη δύο υπαλλήλων του προξενείου των ΗΠΑ και οι δύο Τούρκοι υπήκοοι.
Τον Μάιο, συνελήφθη ένας μεταφραστής στο προξενείο της νότιας επαρχίας Αντάνα και πιο πρόσφατα, στην Κωνσταντινούπολη κρατήθηκε διοικητικός υπάλληλος για την καταπολέμηση των ναρκωτικών (DEA).
Και οι δύο κατηγορούνται για συνδέσεις με το αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016.
Η πρεσβεία των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι κατηγορίες είναι αβάσιμες.
Η τουρκική αστυνομία στο μεταξύ θέλει να ανακρίνει έναν τρίτο εργαζόμενο με έδρα την Κωνσταντινούπολη.
Η σύζυγός του και η κόρη του κρατήθηκαν για υποτιθέμενους δεσμούς με το δίκτυο του κληρικού Fethullah Gulen που μένει στις ΗΠΑ και κατηγορήθηκε από την Άγκυρα για την ενορχήστρωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος, όμως τελικά απελευθερώθηκαν.
Όπως και να έχει, αυτό που διαφαίνεται είναι πως οι εντάσεις ανάμεσα στις δύο χώρες αντί να ατονούν κλιμακώνονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης