Τελευταία Νέα
Διεθνή

Steinmeier (Γερμανός πρόεδρος): Γερμανία και Ρωσία οφείλουν να ενισχύσουν περισσότερο τη συνεργασία τους

Steinmeier (Γερμανός πρόεδρος): Γερμανία και Ρωσία οφείλουν να ενισχύσουν περισσότερο τη συνεργασία τους
Συνάντηση με τον Vladimir Putin
Τη δυσαρέσκειά του για την κατάσταση που επικρατεί στις σχέσεις Γερμανίας και Ρωσίας εξέφρασε ο Γερμανός πρόεδρος, Frank-Walter Steinmeier, στον Ρώσο ομόλογό του Vladimir Putin, τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει προσπάθεια βελτίωσής τους.
Σημειώνεται ότι ο Steinmeier είναι ο πρώτος Γερμανός πρόεδρος που επισκέπτεται επίσημα τη Ρωσία μετά το 2010, με τις σχέσεις των δύο χωρών να είναι αρκετά τεταμένες από το 2014 όταν η Ρωσία προχώρησε στην προσάρτηση της Κριμαίας, αλλά και εξαιτίας της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
«Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσουμε κάθε ευκαιρία που θα μας δοθεί ως πρόεδροι ώστε να συνεχίσουμε τον διάλογό μας και να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τις διμερείς σχέσεις μας, για την κατάσταση των οποίων δεν μπορούμε να είμαστε ευτυχείς αυτή τη στιγμή», τόνισε ο Steinmeier.
Προσέθεσε ακόμη ότι «είμαι πεπεισμένος ότι θα πρέπει να αντισταθούμε στην απομόνωση που έχει υπάρξει μεταξύ των δύο χωρών κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών και να πράξουμε ότι είναι δυνατόν ώστε ο διάλογος να συνεχιστεί».
Υπενθυμίζεται ότι ο Steinmeier, ο οποίος ανήκει στους Σοσιαλδημοκράτες και υπήρξε υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα έχει ταχθεί υπέρ της σύσφιξης των σχέσεων Γερμανίας και Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης