Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πορτογαλία: Συρρίκνωση 3,1% βλέπει η Bank of Portugal για το 2012

Πορτογαλία: Συρρίκνωση 3,1% βλέπει η Bank of Portugal για το 2012
Συρρίκνωση 3,1% θα σημειώσει η πορτογαλική οικονομία το 2012, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, αναθεωρώντας έτσι επί τα χείρω τις προηγούμενες εκτιμήσεις.
Οι κίνδυνοι, καθώς και η εμπιστοσύνη του συστήματος στις προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας, θα επηρεάσουν ταχύτατα της πορτογαλική οικονομία, η οποία πιθανότητα να σημειώσει σημαντικά μεγαλύτερη από αυτό που αναμενόταν συρρίκνωση, αναφέρει η Bank of Portugal.
H κεντρική τράπεζα η οποία προειδοποιεί την κυβέρνηση πως ίσως χρειαστεί να λάβει νέα μέτρα λιτότητας για την επίτευξη των στόχων, εκτιμά πως η ύφεση το 2012 θα φτάσει το 3,1% αντί 2,2% ενώ για το 2011 σημειώνει πως η ύφεση θα διαμορφωθεί στο 1,6% αντί 1,9%. Επιστροφή σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης η πορτογαλική κεντρική τράπεζα προβλέπει το 2013 με 0,3%.
Σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα η εσωτερική ζήτηση θα εμφανίσει φέτος πτώση 6,5% με τη δημόσια κατανάλωση να υποχωρεί άνω του 4,8% που προέβλεπε στην έκθεση του φθινοπώρου. Σε ανάλογη κίνηση η κεντρική τράπεζα προχώρησε και για τις εξαγωγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης