Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι κυρώσεις στη Β. Κορέα θα πλήξουν οικονομία και ανθρώπινα δικαιώματα σύμφωνα με τον ΟΗΕ

Οι κυρώσεις στη Β. Κορέα θα πλήξουν οικονομία και ανθρώπινα δικαιώματα σύμφωνα με τον ΟΗΕ
 Ο εισηγητής είπε ότι η Πιονγιάνγκ ήταν τελικά υπεύθυνη για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών της, ωστόσο εξακολουθούν να υφίστανται " σοβαρές παραβιάσεις"
Οι κυρώσεις της διεθνούς κοινότητας στη Βόρεια Κορέα, ενδέχεται να πλήξουν τους βασικούς οικονομικούς τομείς, αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών της, όπως ανέφερε την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017 ένας εμπειρογνώμονας των Ηνωμένων Εθνών.
"Είμαι πεπεισμένος ότι απαιτείται εκτεταμένη αξιολόγηση του υπόβαθρου των κυρώσεων, προκειμένου να αποφευχθεί η ακούσια αρνητική επίπτωση στα ανθρώπινα δικαιώματα", δήλωσε ο Tomas Ojea Quintana, ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βόρειο Κορέα, σε ομιλία του σε επιτροπή του ΟΗΕ.
Ο Ojea Quintana είπε ότι οι κυρώσεις πρέπει να αξιολογηθούν για να αποφευχθεί "κάτι που θα αποτελούσε ουσιαστικά μια συλλογική τιμωρία" στους Βορειοκορεάτες.
Ο εισηγητής είπε ότι η Πιονγιάνγκ ήταν τελικά υπεύθυνη για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών της, ωστόσο εξακολουθούν να υφίστανται " σοβαρές παραβιάσεις".
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επέβαλε τον Σεπτέμβριο 2017 κυρώσεις εναντίον της Πιονγιάνγκ, συμπεριλαμβανομένων της απαγόρευσης εξαγωγών, καθώς και παγώματος περιουσιακών στοιχείων, αλλά και ταξιδιωτικών απαγορεύσεων σε διάφορους αξιωματούχους, μετά την έκτη και ισχυρότερη πυρηνική δοκιμασία της χώρας που πραγματοποιήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου.
Την Πέμπτη, οι ΗΠΑς επέβαλαν μονομερώς κυρώσεις σε επτά ανεξάρτητους φορείς της Βόρειας Κορέας και τρεις οργανισμούς, για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των καταναγκαστικών έργων.
Ο Ojea Quintana υπογράμμισε τις "λυπηρές" συνθήκες των κρατουμένων στα κέντρα κράτησης κοντά στα σύνορα με την Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της εκτεταμένης σεξουαλικής βίας και της φυλετικής βίας. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης