Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά 6 μηνών παραμένει το πετρέλαιο - Στα 59,27 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Σε υψηλά 6 μηνών παραμένει το πετρέλαιο - Στα 59,27 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αργό καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,04% στα 52,62 δολ. ανά βαρέλι
Σε θέση ισχύος παραμένει και σήμερα Παρασκευή (27/10) το πετρέλαιο, παρά την οριακή πτώση που καταγράφει, δεχόμενο ώθηση από τις χθεσινές δηλώσεις του πρίγκηπα της Σαουδικής Αραβίας ότι θα στηρίξει την επέκταση της συμφωνίας ΟΠΕΚ για τις περικοπές.
Ειδικότερα, περί τις 11:35 π.μ. το Brent υποχωρεί ελαφρώς κατά -0,05% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 59,27 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,04% στα 52,62 δολ. ανά βαρέλι.
Πλέον, ο μαύρος χρυσός βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα από τις 17 Απριλίου του τρέχοντος έτους, όντας ενισχυμένος κατά το 1/3 σε σύγκριση με τα χαμηλά του έτους που σημειώθηκαν τον Ιούνιο.
Σύμφωνα με του αναλυτές, το πετρέλαιο μπορεί να εξακολουθήσει να παραμένει σε θέση ισχύος, αγγίζοντας ακόμα και τα 60 δολ. ανά βαρέλι, κυρίως λόγω των ενδείξεων για αποτελεσματικότητα της συμφωνίας ΟΠΕΚ στην αγορά, καθώς και λόγω ανησυχιών για τις εντάσεις στο Ιράκ οι οποίες θα μπορούσαν να περιορίσουν τις εξαγωγές της χώρας.
Παρά το γεγονός ότι το ενδεχόμενο επέκτασης της συμφωνίας ΟΠΕΚ παραμένει αυξημένη, η παραγωγή στις ΗΠΑ εξακολουθεί να αποτελεί ζήτημα για τον Οργανισμό, στην προσπάθειά του να περιορίσει τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου.
Σημειώνεται ότι για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 20 Οκτωβρίου, η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά +1,1 εκατ. βαρέλια ημερησίως, στα 9,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως συνολικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης